När behövs skillnadsutbildning för EFIS?

Diskussion i 'Flygutbildning' startad av Merf, 22 September 2017.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 3 medlemmar.
 1. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Så, en av de i min mening lite konstigare skillnadsutbildningarna... När krävs den egentligen? Tänker på att det numera finns fler och fler "insticksinstrument" som inte nödvändigtvis ersätter alla primära flyginstrument på en gång.

  Någon som vet om det finns någon info om var gränsen dras?
   
 2. control

  control Välkänd medlem

  Det är enkelt att slippa gränsdragningsfall genom att helt enkelt bli utheckad på någon EFIS då det räcker med en EFIS för att formellt vara godkänd för alla EFIS varianter.
   
 3. Airborne again

  Airborne again Välkänd medlem

  Jag har någon gång läst om en precisering av detta, så det står någonstans -- tyvärr minns jag inte nu vad eller var.
   
 4. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Kan man säkert, men jag vill fortfarande veta! Kan tänka mig ett flertal hypotetiska situationer där det skulle bli praktiskt relevant att veta, men det spelar egentligen ingen roll för jag vill helt enkelt bara veta.

  Det närmsta jag har kommit har varit skrivningar somv erkar antyda att det är när det ersätter "primary flight instruments", men lite oklart om det menas något alls eller alla. Sen var det väl inte direkt från ett regelverk jag läste det heller så då kommer ju frågan vem som gjorde den tolkningen.
   
 5. Larscho

  Larscho Välkänd medlem

  Och glöm för guds skull inte att om du har EFIS för SEP (land) så måste du även göra en ny om du ska flyga sjöflygplan med EFIS. ;)
  Åtminstone enligt min tolkning av reglerna för skillnadsutbildning. Detsamma gäller ställbar propeller och så vidare. Däremot kan man ju fundera lite varför EFIS inte längre är viktigt när man flyger tvåmotor. Där gör man förvisso en skillnadsutbildning mellan varje typ men samtidigt så kan man ju ha en Seneca med EFIS och en utan.
  upload_2017-9-22_17-13-42.png
  upload_2017-9-22_17-14-6.png
   
Laddar...

Dela sidan