Adapter till GA-headset

Diskussion i 'Flygteknik' startad av LEE, 21 Juli 2020.

Taggar:
Bevakare:
Den här tråden bevakas av 2 medlemmar.
 1. LEE

  LEE Medlem

  Hittade en adapter för 3.5 mm anslutning till GA anslutning på nätet. D.v.s. 6,35 mm och 5.23 mm plug.

  https://www.headsetbuddy.com/3-5mm-to-general-aviation-headset-adapter/

  Jag kollade men den finns inte hos t.ex. KSAK.

  Blir impendans rätt för intercom? Fungerar detta bra med t.ex. gamingheadset skulle det vara perfekt för tillfällen med passagerare då jag inte har flygheadset tillgängligt till samtliga platser. Någon som testat?
   
 2. andriy

  andriy Ny medlem

  Jag skulle inte våga att ansluta den till flygplanet. Det finns massvis med adaptrar på exempelvis aircraftspruce.com och mypilotstore.com men det finns ingen liknande där. Om det var så enkelt så skulle sådan säkert funnits där. Om vi tar en annan adapter som gör samma sak fast i bakvänt riktning - från GA headset till datorn:
  https://www.aircraftspruce.com/catalog/pspages/pilotUSA40.php
  Man ser att det finns en burk som gör signalomvandling och drivs av en separat batteri, vilket tyder på att signalerna inte är riktigt kompatibla mellan GA och gamingheadset. Dessutom tror jag att det skulle bli kass kvalitet av ljud från mikrofonen. Det krävs ju bra brusreducering på mikrofonsidan också.
  Adaptern kostar ju väldigt lite så vågar du testa så återkoppla gärna här på forumet. Själv har jag beställt en adapter från UFlymike som gör att man kan använda vanliga Bose brusreducerande lurar i flygplanet. Har inte fått den än. Den kostar ju väsentligt mer än adaptern men mycket mindre än brusreducerande aviation headset och borde passa bra till de som flyger lite mindre. Har bra omdömen på nätet och funnits länge på marknaden. Finns även andra liknande, som NFlightMic.
   

Dela sidan