Genomfört Aeroklubben 100 år!! Fly-in ESGP 8-10 juni

Diskussion i 'Flygevenemang' startad av akg1486, 25 Maj 2018.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
Bevakare:
Den här tråden bevakas av 3 medlemmar.
 1. akg1486

  akg1486 Aktiv medlem

  Visste ni att Aeroklubben i Göteborg grundades redan 1918? Den första ordföranden, Oscar von Sydow, blev sedemera statsminister i Sverige. Klubben, under sitt urspungliga namn Kungliga Aeronautiska Sällskapet i Goteborg, var i början främst en lobbyorganisation för att främja flyget I Sverige. Inte konstigt: första världskriget var inne på sitt sista år och framstegen inom flyget hade inte gått militären och näringslivet förbi. Man lyckades med sitt uppsåt då Torslanda Flygfält anlades några år senare.

  Men nu skriver vi 2018 och Aeroklubben i Göteborg är en helt vanlig flygklubb. Vi flyger PA28 och C172, utbildar nya piloter, ordnar resor tillsammans, har engagerande klubbkvällar och gör allt annat man kan tänka sig när det gäller flyg. Nyast är vår simulator med Oculos Rift.

  För att fira våra första 100 år anordnar klubben ett fly-in på Säve Flygfält 8-10 juni med ett späckat schema med seminarier 9 juni. ESGP har sedan 26 april fått tillbaka sitt torn och är öppet för besökare (PPR). AIP AD är inte uppdaterad ännu, men AIP SUP 25/18 innehåller det man behöver veta: https://aro.lfv.se/Editorial/View/3925/SUP_25_18 ESGP Nytt CTR.

  Den som vill besöka vårt fly-in ska titta på http://flyin.aeroklubben.se/. Obs: ingen landningsavgift på vårt fly-in!
   
  • Gillar Gillar x 5
 2. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Hoppas det blir ett lyckat fly-in! Lägg gärna upp några bilder :)
   
Laddar...
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Dela sidan