Bushflyg i Sverige

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av Martenare, 27 December 2017.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 8 medlemmar.
 1. Christer82

  Christer82 Ny medlem

  Dessvärre är det nästan så, Skandinavien har haft istid och vi har block överallt. Du hittar inte många platser för att landa med bush wheels i Sverige. Att så få flygare i Sverige förstått möjligheten med våra 100,000+ sjöar är ett stort frågetecken.
   
 2. Larscho

  Larscho Moderator

  Ja, så är det kanske. Därför jag påbörjar min sjöflygutbildning det här året. :)

  Jag hoppas att sjöflyget får ett uppsving framöver. Tillgängligheten på utbildning kommer att bli bättre och då kommer vi också se fler sjöflygare.
   
 3. Martenare

  Martenare Medlem

  Det ser dock lite annorlunda här nere i Skåne. Man kan nog hitta landningsbara platser här.
  Sjöflyg är verkligen underskattat i Sverige. Jag gissar att det till stor del beror på tillgängligheten. Om man vill hålla på med sjöflyg krävs nog att man äger eget eller blir delägare.
   
 4. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Det här har förvånat mig med. Jag hade väntat mig att det skulle finnas gott om sjöflyg (och därtill möjligheten att ta den klassbehörigheten) men så verkar det inte alls vara! UL verkar det finnas en del av, men skall man till normalklassat blir det snabbt stora motorere och höga kostnader, vilket också medför att träning blir dyrt (kostar mer att flyga med en stor törstig motor såklart). Känns som det finns stor outnyttjad potential i våra många sjöar!

  Oh spännande! Var planerar du gå utbildningen och finns det månne lite priser man kan kika på?

  Sen vet jag att det här nere mellan sjöarna har planerats för sjöflyg också. En i klubben som försöker få till något i Mariestad. Jag håller tummarna för att det faller väl ut.
   
 5. Larscho

  Larscho Moderator

  Jag vet inte var det blir än men Täby Sjöflygklubb har en sammanställning på sin sida där de landar på 39 000 kr, då flyger de med en C206 så allt annat borde vara billigare. I Norrland bedrivs det lite utbildning men det verkar vara på behovsbasis och inte något regelbundet som kommuniceras. Man får gräva lite själv där och hitta lärare och flygplan.

  http://www.tsk.nu/?page_id=76
   
Laddar...

Dela sidan