Europaflygning i sommar?

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av eerriikk, 1 Juli 2020.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 5 medlemmar.
 1. eerriikk

  eerriikk Medlem

  Någon som planerar att flyga från Sverige till annat land i sommar?

  Har inte hört några exempel än. Ifall landet man flyger till kräver negativt virustest så tar man såklart med alla papper, något mer man ska ta med eller göra?
   
  • Gillar Gillar x 1
 2. Dimme

  Dimme Aktiv medlem

  Inte annat land men jag funderar på att ta en dagstur till Visby. Någon sugen på flygträff med 2 meters mellanrum?
   
  • Gillar Gillar x 2
 3. jekroth

  jekroth Aktiv medlem

  Det finns en del planerat men det är väl tveksamt var man kan landa och vara välkommen, men det kan ändras fort så inger är omöjligt.
  Närmast blir det en flygning från Västerås till Höganäs, vidare ner via VFR korridoren Ellehammer I Köpenhamn vidare in i Tyskland och runt Ruegen för att se sådant vi normalt passerar på FL100 från lågan 1000 1500 ft sen blir det landning och övernattning på Vellinge Söderslätt.
  Blir situationen bättre senare så kan det bli både Belgen och Frankrike senare i höst
   
 4. Dahlbäck

  Dahlbäck Aktiv medlem

  Sidospår: VFR-korridor?
   
 5. jekroth

  jekroth Aktiv medlem

  Screenshot_20200703_115114_aero.skydemon.skydemonandroid.jpg
   
  • Gillar Gillar x 2
 6. akg1486

  akg1486 Medlem

  Har flugit många somrar neråt Tyskland (och vidare) från Göteborg, men aldrig provat denna korridor. Antingen har vi flugit via Skåne under Malmö TMA mellan Malmö stad och Sturup eller väl väster om Köpenhamn. Tänkte provat korridoren i år, men nu blev det ju ingen resa till Europa. :-( Det blir Svealand och Södra Norrland istället, men det är ju strängt taget Europa det också. Vi får se om alla hotell är fulla i Sverige nu; på kontinenten brukar det aldrig vara några problem att hitta ställen att bo även i mindre städer, även om man är ett tiotal piloter/resenärer i grupp.
   
 7. jekroth

  jekroth Aktiv medlem

  vi passerar normalt alltid på höjd när vi drar ner i Europa så nu tar vi chansen att se lite från lågan. Vi brukar aldrig heller förboka hotell, det gör vi när vi landat då slipper man pressen att komma fram och kan omplanera om man eller vädret vill.
   
 8. akg1486

  akg1486 Medlem

  Tips på Rügen: flyg längs kusten och titta på Prora, det gigantiska semesterkomplexet påbörjat på 30-talet. Det blev aldrig riktigt avslutat, men vissa delar togs i bruk på DDR-tiden. https://sv.wikipedia.org/wiki/Prora

  Mycket fågelskyddsområden med minimihöjd runt Rügen, dock.
   
Laddar...

Dela sidan