Flygtips söderut

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av MattiasNN, 6 Juni 2006.

 1. MattiasNN

  MattiasNN Medlem

  Hej.
  Min första sommar med cert måste ju tillbringas i luften! Jag har flugit ca 70 timmar och tänker försöka ta mig söderut från Sundsvall till Ängelholm via Stockholm. Visst måste Barkaby vara ett bättre alternativ än Arlanda! Tips mottages tacksamt!
   
 2. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Välkommen till Flygfyren Mattias! :)

  Jag blev klar med mitt certifikat igår och jag har tänkt göra en liknande tur i sommar jag också. Dock har jag inte jättebra koll på vilka resmål som kan vara intressanta.

  Jag skulle nog faktiskt välja Arlanda före Barkaby. Har satt upp det som mål att flyga till Arlanda när jag samlat på mig lite mer erfarenhet :) Det verkar spännande!
   
 3. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Nu hittade jag ett par länkar till det ställe jag tänkte tipsa om. Det är ett ställe sydost om Norrköping som heter Stegeborg och ligger vid inloppet till Göta Kanal.

  Jag har för mig att det är ett familjeföretag som driver hotellverksamhet där och nu nyligen har de anlagt en gräsbana för privatflygplan.

  Bifogar ett par länkar:

  http://www.stegeborg.se/flygfalt2.htm
  http://www.stegeborg.se/index3.htm
   
 4. Martin O

  Martin O Ny medlem

  OBS bara att detta fält inte har öppnat ännu!

  Men det blir nog kanon när det blir klart!

  -Martin
   
 5. Danny

  Danny Ny medlem

  Avråder Arlanda om ni inte har flugit mycket. Det är svårt och där finns krav på slottider. Dessutom är det dyrt vissa tider.

  Barkarby däremot är utmärkt.
   
 6. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Idag har jag tillsammans med en kompis för första gången flugit och besökt Stegeborgs flygfält som ligger beläget ca 10 min flygresa från Norrköping.

  Innan vi gick ner och gjorde en fullstopplandning gjorde vi en simulerad landning för att komma ner vid tröskeln så vi kunde inspektera banan på lite närmare håll. Bana 26 var ganska hård inledningsvis vilket gjorde att man studsade upp innan flygplanet var nere på marken helt och hållet.

  Annars var resan toppen. Vi åt mat och drack kaffe nere vid hamnkrogen, ca 2 km promenadväg från flyguppställningsplatsen.

  Jag kan rekommendera ett besök dit! :tup
   

Dela sidan