Frågebank för IR-utbildning

Diskussion i 'Instrumentflygning' startad av Per D, 7 Juni 2021.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 4 medlemmar.
 1. Per D

  Per D Aktiv medlem

  Hej,

  Vilken frågebank har ni som utbildat er på IR/CBIR använt på sistone?
   
 2. Per D

  Per D Aktiv medlem

  Noterade att jag hade en tråd sen tidigare där det rekommenderas AviationExam :) Fattar inte hur man köper IR-delen bara, verkar som man måste köpa alla 13 delarna i paket och sen blir det någon typ av filter man lägger på sen eller?
   
  • Gillar Gillar x 1
 3. magnusl

  magnusl Medlem

  Nu var det ca 10 år sedan jag gjorde IR-teorin via AviationExam, men kollade kvittot i min mail nunoch det ser ut som jag har köpt alla 13 delar på den tiden, även om jag bara behövde IR-delen. Så det är nog så det fungerar.

  Som lite kuriosa kan jag nämna att jag i princip aldrig öppnade böckerna utan gick all-in på AviationExam och klarade alla prov första gången med väldigt god marginal. Med det sagt så lär man sig mer än bara svaret på frågorna via AviationExam, man får även hela förklaringen till svaret. Mycket effektivt och målinriktat sätt att lära sig på helt enkelt.
   
  • Gillar Gillar x 1
 4. Per D

  Per D Aktiv medlem

  Stort tack för den rigorösa källforskningen @magnusl; uppskattas!
   
 5. magnusl

  magnusl Medlem

  Så lite så :)

  IR-teorin kan kännas tung i början. Det är överlag en stor överinlärning, d v s man ska lära sig en massa detaljer som man aldrig kommer att ha praktiskt nytta av. Även teoriproven inkluderar onödigt vetande men betydligt mer avskalat än böckerna. AviationExam (eller motsvarande tjänster om det finns sådana) är därför det enda rimliga alternativet som jag ser det, om man vill vara effektiv och samtidigt lära sig det viktiga. Men det är inget konstigt, samma tänk gäller i princip på allt lärande som syftar till prov/tentamen, även på universitetet.

  Lycka till!
   
 6. BosseB

  BosseB Aktiv medlem

  Håller på med CBIR/EIR just nu och använder AviationExam. Funkar bra, men frågebanken har inte alltid hängt med de nya Learning Objectives, vilket gör att det kommer en hel del frågor på sånt man egentligen inte behöver kunna. Det var ganska tydligt i Radio Navigation. Vi kör Padpilot-böckerna som också har med en hel del som inte längre är krav. Varierar mellan ämnena, men snegla på LO så att du inte lägger fokus på fel saker
   
  • Gillar Gillar x 1
 7. Per D

  Per D Aktiv medlem

  Super, tack för fair warning!
   
 8. Airborne again

  Airborne again Välkänd medlem

  Mycket stor risk för sådana frågor på TS teoriprov också, tyvärr.
   
Laddar...

Dela sidan