Frågor kring utlandsresa till Åland

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av Stjärnan, 30 Maj 2017.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 10 medlemmar.
 1. Dahlbäck

  Dahlbäck Aktiv medlem

  Kalmar ingår i Swedavias landningkort, men något sådant kanske ni inte hade.
   
 2. jekroth

  jekroth Aktiv medlem

  Nej
  Det blir dyrare för oss att köpa landningskort än att betala de gånger vi inte lyckas välja bort de flygplatser med dessa dyra landningsavgifter
   
 3. Larscho

  Larscho Moderator

  Man kan skicka färdplaner via SkyDemon och Rocketroute också. Såvitt jag vet så ska Arowebben funka för hela världen och jag brukar använda den på mina resor. Har bara skickat inom Europa dock. Det kräver upplåsning av kontot men det görs lätt. Meningen är nog inte att man ska använda varje lands tjänst, tyvärr har ju vissa länder inte lika bra tjänst som Arowebben.

  Arowebben är bra. Vad gäller stängning av färdplan så ska man inte göra det till FPC utan där ska man egentligen ringa till varje lands FIR eller AOR. Malmö eller Stockholm ACC i Sverige t.ex.
   
  • Gillar Gillar x 1
 4. Dahlbäck

  Dahlbäck Aktiv medlem

  Någon som har flygit till Mariehamn på sistone och kan upplysa om något väsentligt har förändrats sedan före pandemin (och det som har skrivits här i tråden)?

  Och är det någon som vet var man hittar info om TRA och TSA som Skydemon hittar. Jag har hört begreppen men kan inte påstå att jag vet vad de egentligen innebär eller vilken status områdena har. Temporary Reserved Airspace är ett begrepp som klingar någonstans i bakhuvudet...?

  Är det helt enkelt temporärt R-område? Men TSA?
   
  Senast redigerad: 6 September 2022
 5. Dahlbäck

  Dahlbäck Aktiv medlem

  Via en hjälpsam finländare på EuroGA blev jag varse att de har infört ett "telefonbaserat" (ännu oklart om det bokstavligen är telefon, eller någon form av app). Systemet gäller inte bara EFMA utan även en drös andra flygplatser.

  Registrering sker här (kräver att man skriver ut, skriver under, skannar och bifogar ett papper):
  https://www.finavia.fi/en/general-aviators/access-rights/application

  Återkommer när jag vet om det funkar för oss svenskar och hur lång tid det tar.
   
  • Gillar Gillar x 1
Laddar...

Dela sidan