Här var det livat ;)

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av Andersson, 31 Oktober 2005.

 1. Andersson

  Andersson Ny medlem

  Ja här var det verkligen fullt ös ;)
  Kanske är jag som är tidig bara.

  Hur som hellst!
  Jag är en kille på 25 år som nyligen bestämt mig för att jag ska ta PPL inom snar framtid. Troligtvis blir det att jag börjar till hösten 2006 då jag missade teoristarten i år med någon månad :(

  Skulle vara kul om ni som tagit det ville berätta vad som var svårast med hela utbildningen och hur mycket hela kalaset gick på. Vart det värt pengarna? Har funderat på ett UL-certifikat också, men på nått vis så känns det lite som att gå den lätta vägen...typ som att ta körkort men bara få köra med automatlåda...underlige liknelse kanske men jag tror jag kommer ångra mig om jag bara tar ett UL.

  Hoppas detta blir ett forum med många användare sen!

  MvH /Andreas "förstlingen"
   
 2. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Hej Andreas!

  Först vill jag börja med att hälsa dig varmt välkommen hit till Flygfyren. Du är även den första användaren som postar en tråd i detta forum :)

  Utvecklingen av sidan har precis blivit klar så den har inte varit aktiv mer än ca en vecka. Du anlände i precis lagom tid!

  Vidare kan jag bara gratulera dig till ovanstående beslut om att ta ett privatflygcertifikat. Det är personligen ett beslut jag aldrig ångrat utan för varje gång jag är uppe i luften får jag det bekräftat att det var ett bra beslut och väl värt mödan.

  Jag upplevde inte att någonting i utbildningen var svårare än något annat om man jämför de olika momenten med varandra. Dock kan jag väl säga att det var rätt svettigt ibörjan, de första 6 timmarna då inlärningskurvan var som brantast, att koordinera alla nya rörlelser med varandra samtidigt som man skulle lyssna upp på lärarens instruktioner och utföra de på ett så korrekt sätt som möjligt. Inte heller blev det bättre när man skulle börja sköta radiokommunikationen själv med flygledaren i tornet :) Belastningen ökade igen och blev ännu större. Nu så här med facit i hand är det bara att rida ut stormen för det blir bättre med tiden.

  När jag nu är i slutet av min utbildning upplever jag hur stressen som fanns precis ibörjan har övergått till ett lugn och en inre tillfredsställelse över att behärska alla olika saker som du förväntas göra uppe i luften som pilot!

  Den totala summan som jag har lagt ut när jag är färdig hamnar runt 65 000kr-70 000kr. Det kan låta väldigt mycket men man får sätta det i relation till vad andra nöjen kostar. Vissa köper motorcyklar om vart annat. Det är heller inte en billig hobby. Jag tycker att det har varit värt varenda krona och kommer göra det fortsättningsvis också!

  När jag bestämde mig för att ta privatflygcertifikatet var UL aldrig ett alternativ för mig personligen eftersom jag längre fram hade planer på att utbilda mig till trafikflygare och då skulle jag kunna tillgodoräkna mig PPL-certifikatet. Jag har för övrigt relativt begränsade kunskaper om exakt vad som gäller för UL för att kunna uttala mig om det är värt att satsa på eller inte. Tycker du ska fortsätta efter de planer du har nu.

  Det är min ambition! :)

  Mvh
  /Fredrik
   
 3. Johan

  Johan Ny medlem

  Välkommen Andreas!

  Det är allas våran förhoppning att forumet växer med tiden och blir en kunskapskälla för flygintresserade.

  Lycka till med utbildningen (y)
   
 4. airborne

  airborne Ny medlem

  Hej! Härligt med ett flygforum! :tup Jag har ett brinnande flygintresse och hoppas snart få förverkliga mina drömmar, (bli pilot så klart! :tupX2)... Jag tycker det här forumet verkar intressant, det kan vara bra att få läsa och skriva om sitt intresse, så att man kan hålla motivationen uppe. :) Ska snart söka till flyg-gymnasium.. :tupX2
   
 5. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Välkommen till Flygfyren Jonas!

  Håll fast vid dina pilotdrömmar! Det är väl värt mödan! :)

  /Fredrik
   
 6. LeonL

  LeonL Medlem

  airborne »
  Riktigt roligt! Då kanske vi till och med kommer att gå på samma skola, om båda har tur! Funderar du på Arvidsjaur eller Västerås?
   
 7. airborne

  airborne Ny medlem

  Ja, vi får väll se vart framtiden bär oss.. :)
   
 8. Lundberg707

  Lundberg707 Ny medlem

  Riktigt bra att någon skapat ett forum för Flygare. Jag har varit med i ett forum för dykare en längre tid som är rätt stort. Det borde finnas en hel del flygare samt flyg intresserade i det här landet för att gjöra detta forum minst lika stort.

  Det var faktiskt en slump att jag hittade hit, satt och sökte på olika tillverkare av flygplan. Gäller bara att sprida ryktet om att sidan finns... :)
   

Dela sidan