Hjälp i flygnavigeringsappdjungeln

Diskussion i '060 Navigation' startad av Guru, 13 Juli 2017.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 26 medlemmar.
 1. BosseB

  BosseB Aktiv medlem

  Ingen av er nämner Airnav pro som jag fortfarande använder sedan 2012. Jag tycker att den utvecklats till en riktigt kompetent app under åren. Klart billigare än de övriga per år. Jag förnyade precis deras standardabonnemang (som inkluderar interaktiva NOTAM) för mindre än 500 för ett år. Den är förmodligen inte lika vass som SD, men har verktyg för både ruttplanering, vikt o balans och utskrift av en vettig driftfärdplan. Den varnar för luftrum, men servar inte med vilken frekvens som gäller. Dock finns frekvenserna tillgängliga. Jag planerar att utvärdera SD i prova på-versionen inom kort. Vem vet, jag kanske blir frälst och byter.

  Jag flyger enbart VFR ska väl tilläggas
   
 2. jekroth

  jekroth Aktiv medlem

  Att vi värderar olika är inte något konstigt och det är bra att det finns olika program att välja mellan..
  Jag har däremot en annan upplevelse av SkyDemon support. Jag brukar skicka om jag upptäcker något som inte funkar eller är fel, jag laddar alltid beta ver så det har hänt några gånger. Jag har alltid fått relavanta svar och oftast inom en dag.
  Dessutom kom det ett gratis år då jag rekommenderat SD till några andra. Kompisen hade Betalt för SD men inte använt det på ett år så när han återupptog användningen kom ett mail om detta och att dom därför förlängde hans abonnemang utan kostnad
   
  • Gillar Gillar x 1
 3. Dimme

  Dimme Aktiv medlem

  Jag rekommenderar också SD för VFR trots supporten, FF har en bit kvar på vägen och det kostar ganska mycket.

  Vill man få en upplevelse liknande min gällande deras support så kan man kontakta dem angående buggen att S-utrustning filas i färdplan när man väljer ILS/VOR/VHF utan ADF. S i Svenskt luftrum innebär ADF också. När jag kontaktade dem bad jag helt enkelt att inte automatisk ändra min utrustning från LOV till S. Det finns idag inget sätt i SkyDemon att endast fila LOV i svenskt luftrum.

  De svarade så klart att de inte kommer implementera min anmärkning eftersom det är Sveriges fel och Sverige bör ändra sig, inte SkyDemon...

  Hur j.... svårt hade det egentligen varit att inte automatisk ändra det som jag väljer till något annat? Vill jag ha S så väljer jag S.

  Jag har fler sådana exempel där SkyDemon vägrar implementera någonting för det är "det andra landets fel". Ja vet att det är "det andra landets fel", det är därför jag vill ha ett verktyg som tar hand om "det andra landets fel"!

  Jag hade en professor, Lars Bendix, på universitetet som brukade säga så här:

  "Kunden vill ha någonting som inte går att implementera, vem har rätt, du eller kunden? Kunden har rätt för att kunden har plånboken!"

  Så nu tar plånboken till jänkarna som fattar vad Customer Service innebär.

  Så där ska inte gnälla mer ;)
   
  Senast redigerad: 27 Juli 2020
  • Gillar Gillar x 1
 4. Airborne again

  Airborne again Välkänd medlem

  SD har mycket bra support om de håller med om att det finns ett problem, om de inte gör det -- antingen för att det "skall fungera så" eller för att "det bryr sig väl ingen om" så har de mycket svårt att lyssna. Det har i alla år funnits fel i deras metod att beräkna minimiflyghöjder. När jag tog upp det i SD-forumet så möttes jag av total oförståelse -- "det bryr sig väl ingen om". Efter en del argumentation och stöd från andra användare så gjorde de en halvfix så att det blivit bättre, men fortfarande inte bra.
   
  • Gillar Gillar x 1
Laddar...

Dela sidan