MFI 15 - SE-XUL

Diskussion i 'Sälj' startad av jonas.enghage, 26 Januari 2018.

Taggar:
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
Bevakare:
Den här tråden bevakas av 3 medlemmar.
 1. jonas.enghage

  jonas.enghage Ny medlem

  SE-XUL byggdes 2003, till största delen av de sista nytillverkade delarna som SAAB hade i sina förråd när de slutade med denna flygplanstyp.
  MFI 15 är en mycket mångsidig maskin med stor nyttolast och lång range. (Just denna individ har två extratankar a´75 liter under vingarna, för en total bränslemängd på 300 liter.) Flygkänslan och sikten är väldigt bra, och kan inte jämföras med en PA28 eller C172. Flygplanet matchar i 110 knop, är lättfluget och ställer inte till med några överraskninga. Det konstruerades för att vara en militärt skolflygplan och är därför mycket robust.
  Det är få flygplan som klarar korta fält, 30 knop i sida, 6G-belastning i AVA och som flyger 9 timmar med 2 personer á 100 kg och med 100 kg baggage. Dessutom har det en Garmin 420 GPS/radio, med GPS-delen kopplad till en höjdhållande autopilot, vilket gör långresor till ganska avslappnade upplevelser. Planet är tvåsitsigt, men det går att sätta in en tredje sits om man behöver ta med en person till.
  Att flygplanet är X-klassat innebär att t ex 50- och 100-timmars service kan göras till betydligt lägre priser än på ett normalklassat flygplan. I försäljningen ingår all nödvändig utrustning för eget underhåll av flygplanet. Servicemanualer, motormanual, elektronikmanualer, höglyftande domkrafter, lyft för montering av externa extratankar, handverktyg (fasta nycklar för hela flygplanet), kompressionstestare mm.
  Jag hade tänkt mig 750.000:- för planet, inkl extra allt. Total gångtid fram till nu är ca 600 timmar. Just nu står det i hangar på Sturup.
  Det finns givetvis mycket mer att säga om det, så tveka inte att ta kontakt för mer info. SE-XUL.jpeg
   
  • Gillar Gillar x 2
 2. Larscho

  Larscho Moderator

  Har du några kontaktuppgifter?
   
 3. jonas.enghage

  jonas.enghage Ny medlem

  Japp:

  jonas.enghage@fb.se
  0733 75 78
   
  • Håller inte med Håller inte med x 1
 4. Commander112B

  Commander112B Ny medlem

  Hej Jonas är flygmaskinen såld?
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Dela sidan