Microsoft Flight Simulator 2020

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av P von Lingelsheim, 18 Augusti 2020.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 6 medlemmar.
 1. P von Lingelsheim

  P von Lingelsheim Ny medlem

  Jag har allt sedan 1998 och MSFS 3.1 köpt varenda ny version som släppts. Den sista var MSFSX på vilken jag blev lite besviken då det endast var begränsade funktioner för Garmin G1000 och jag fick köpa ett tillägg från Mindstar. Detta tillägget hade full G1000 funktion men var besvärligt att manövrera. Tröttnade efter kort. Därför undrar jag om någon skaffat 2020 och kan lämna en recension?

  Jag bryr mig egentligen inte om hur verklighetstrogna scenariorna är, utan vill använda mig av spelet för syntetisk panelträning.

  Av reklamen att döma ser det helt fantastiskt ut men det kostar pengar och antagligen måste man köpa en ny dator för att tillgodogöra sig allt spelet erbjuder i form av grafik.
   
 2. hans_p

  hans_p Moderator Flygfyren Operations

  Jag har, som gammal simmare när det begav sig, testat 2 flighter idag. Det var grymt. Grymt snyggt och grymt kapacitetskrävande. This one takes it's toll...
  MEN! Det kostar faktiskt inte mer än 10 kr om du vill prova det. I Windows 10/Microsoft Store kan du teckna dig för "Xbox Game Pass for PC" och det kostar 10 kr första månaden, därefter 45 kr men det är lätt att säga upp. Sen är det bara att installera - 90 gb data... Så leta upp Flight Simulator Standard i Microsoft Store på din dator, där finns en tydlig vägledning om att det ingår i "Game Pass".

  Nu ska jag ut o flyga IRL resten av veckan så nån annan får stå för vidare tester. ;)
   
 3. GhostRider

  GhostRider Medlem

  Hur är flygkänslan i den här nya versionen? Har man förbättrat själva flygfysiken eller har man satsat allt på snyggare grafik bara? Jag tycker flygkänslan varit orealistisk i tidigare versioner.
   
 4. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Har inte testat det själv ännu, men följer många andra som testar det. Det jag sett är väl tyvärr just det att varken G1000 eller G430 är fullt implementerade, så om man vill använda det för att träna dessa avionics så är de inte där riktigt ännu.

  Man kan hoppas att dessa uppdateras til full funktionalitet då de är så pass vanliga, men personligen skulle jag misstänka att mycket träning kommer vara beroende av 3epartsutveckling. FS 2020 verkar vara den helt klart mest kompetenta basen för detta att bygga på så jag skulle tro att med lite tid så kommer detta bli riktigt bra (dock med tillägg, antingen i form av addons från MS eller 3e-part).
   
 5. Dunder

  Dunder Ny medlem

  Microsoft FS 2020 är helt klart på önskelistan till tomten. Väntar bara att de släpper plugins för 3 parts utvecklare som "Air Manager" vilket gör det möjligt att ha sin instrument panel på en separat skärm, se länk https://www.siminnovations.com
  Förstår att Microsoft jobbar på detta och att att färdigställa G1000 funktionalitetet i simmen, hoppas det blir klart till jul
   
 6. BosseB

  BosseB Aktiv medlem

  Också nyfiken på det. På forumen för X-Plane är det flera som säger att flygkänslan inte är bra nog, men jag har ingen egen erfarenhet
   
 7. Dunder

  Dunder Ny medlem

  Som med alla nya produkter kommer det krävas lite tid för en bugg fixar och finjustering.
  Dock så är det en imponerande produkt redan idag som jag antar bara kommer att bli bättre
   
 8. Dahlbäck

  Dahlbäck Aktiv medlem

  Jag tycker att flygkänslan är god. Kanske inte DCS-nivå (har X-plane också men inte flugit tillräckligt för att uttala mig).

  Markfysiken är iaf. ljusår bättre.

  Den stora uppgraderingen är dock terrängggrafiken. Det andra jag gjorde i MSFS2020, efter att ha flugit över vårt hus, var att greppa en gammal TMA-karta över Norrbotten, starta Kallax och sedan flyga över mina hembyggder (runt ESNP...), som jag dessvärre, trots 4 års certinnehav, inte har kommit mig för att besöka för egen maskin.

  Det var inga som helst problem att hitta runt över den, från luften, rätt så obekanta terrängen. Jag tror att den här simulatorn kan göra stor nytta för träning i VFR-navigering.

  IFR tänker jag däremot att man bör kunna procedurträna i vilken simulator som helst givet att systemen är korrekt representerade.
   
  • Gillar Gillar x 1
 9. JWetter

  JWetter Ny medlem

  Jag tycker flygkänslan är bra, framför allt i de mindre GA-planen. Har svårt att uttala mig om de större maskinerna. Men då MSFS möjliggjort VFR-flygning på ett annat sätt än tidigare, så har jag varit mest intresserad av GA-plan ändå.

  Jag kan skönja en viss bitterhet i X-Plane communityt. Har själv kört X-Plane och har ingen plan på att avinstallera det än - men så dåligt är inte MSFS som vissa vill få det till.

  Det som MSFS saknar mot X-Plane är en mer detaljerad kalibrering/kurvor för styrningen, det kan ju i sig medföra att det är svårare att tweaka sin joystick/yoke till perfektion.


  Är imponerad över hur landskapet är representerat. I städer kan man alltid hitta fel om man susar på 500ft, men utanför ser det riktigt bra ut. Ska prova att flyga utan GPS och endast fysisk karta och se hur det går.
   
 10. Dahlbäck

  Dahlbäck Aktiv medlem

  Jag testade idag att koppla ihop Skydemon på min gamla iPad Air 2 med MSFS (2020) och det gick alldeles utmärkt med nedan länkade, inte alltför dyra (drygt 60 spänn) tilläggsprogram, MSFS Bridge. Vid första anblicken mycket användbart inför (post-pandemi) planerade utlandsflygningar att kunna provflyga rutten med Skydemons presentation av luftrum, m.m.

  Notera att iOS/iPadOS 14 nätverksinställningar ännu inte stöds av Skydemon. Man måste därför lura Skydemon att begära tillgång till nätverket genom att försöka ansluta till FLARM. Men sedan funkar det klanderfritt så länge man följer instruktionerna i textfilen som följer med nedladdningen.

  https://secure.simmarket.com/fily-it-msfs-bridge-connector-for-foreflight-and-skydemon.phtml
   
  • Gillar Gillar x 2
Laddar...

Dela sidan