Mindre flygplan har störtat vid villaområde i Borås

Diskussion i 'Nyhetstips' startad av Erik Berglund, 2 Juni 2020.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 11 medlemmar.
 1. Bubblaren

  Bubblaren Ny medlem

  Saxat från Aftonbladet 2020-07-10

  Därför kraschade flygplanet i Borås
  Utredningen av den flygkrasch med ett ultralätt plan som ägde rum för en månad sedan i Borås är nu klar. Två personer dog i olyckan.

  Polisen misstänker varken att det har begåtts något brott eller att det var något tekniskt fel på det ultralätta flygplanet som kraschade i Borås i början av juni. Det står klart efter en haveriutredning från KSAK, Kungliga svenska aeroklubben, rapporterar Borås Tidning.

  – Slutsatsen är att flygplanet som kraschade över området har flugit alldeles för lågt och för sakta. Då blev flygplanet instabilt och tippade över och kraschade, säger Peter Novén, förundersökningsledare vid polisen. (TT)”
   
 2. Tompa

  Tompa Ny medlem

  Denna slutsats var ju ganska väntad. Att flygplanet havererade endast 10-20 meter ifrån förarens egen villaträdgård kan tyda på att uppmärksamheten under de sista minuterna var riktad åt annat håll än fart- och höjdhållning och ren flygning. Det kan också vara en orsak till varför situationen inte gick att rätta upp eller varför inte nödräddningssystemet aktiverades. Detta behöver vi helt klart trycka mycket mer på, från den allra första teorilektionen till uppflygningen och fortsatta PC.
   
Laddar...

Dela sidan