Mode S-transponder

Diskussion i 'Flygteknik' startad av RåRonny, 2 April 2016.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 4 medlemmar.
 1. RåRonny

  RåRonny Ny medlem

  Flyger ibland en maskin som nyligen importerats till Sverige och numera försetts med svensk beteckning. Nu ser jag att den gamla utländska registreringen syns på Flightradar24. Hur ska vi ändra på detta? Ska transpondern registreras om? Måste den i så fall tas ur och skickas bort? Det är en Garmin gtx 33.
   
 2. BosseB

  BosseB Aktiv medlem

  Vet inte om vi möjligen flyger samma maskin, men vårt nya klubbplan har det "problemet". Fast egentligen gör det ingenting; lygtrafikledningen har inte haft några synpunkter i alla fall. Vi har dock bett vår tekniker att se till att få registreringen uppdaterad. (I vissa installationer kan man göra det från cockpit, men inte i vår)
   
 3. Erik Berglund

  Erik Berglund Aktiv medlem

  Enligt ICAO Annex 10 Volume III Chapter 9, Appendix 5 d:
  when an aircraft changes its State of Registry, the previously assigned address shall be relinquished and a new address shall be assigned by the new registering authority;

  Så det ser ut som den måste ändras. Hur man gör det kan jag tyvärr inte svara på.
   
 4. andreasvibo

  andreasvibo Aktiv medlem

  Vi ställde in rätt registreringsbeteckning i transpondern på vårt nya flygplan för två veckor sedan. Det funkade bra. Den transpondern har ingen egen liten panel utan styrs via EFISen och i EFISens transponder-meny kunde detta ställas in.
  Detta dokument beskriver hur man tar fram den digitala koden utifrån registreringsbeteckningen: https://www.transportstyrelsen.se/TSFS/LFS 2007_31.pdf
   
Laddar...

Dela sidan