Någon som har erfarenhet av hur lång tid det tar att få radiotillstånd för luftfartyg från PTS?

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av Merf, 22 Augusti 2018.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 1 medlem.
 1. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Rubriken egentligen.

  Har ett plan jag skulle vilja flyga hem, men väntar på tillstånd för radioapparaterna. Det var en trevlig överraskning att det verkade gå att skicka in ansökan digitalt och jag fick en bekräftelse och diarienummer rätt omgående, men utöver det har man ingen direkt koll på hur långt tid detta kan tänkas ta.

  Hoppas lite på att någon här kanske har erfarenhet av processen och vet lite hur lång tid man kan förvänta sig att det tar (och därmed när man kanske borde börja peta på dem så det inte ärendet kommit bort någonstans)?
   
 2. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Om någon i framtiden undrar så var svaret för mig 4 arbetsdagar (6 dagar totalt, men lite orättvist att räkna in helgdagar)!
   
  • Gillar Gillar x 1
 3. Larscho

  Larscho Moderator

  Hoppas hemflygningen går bra!
   
 4. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Tack! Jag har kvar att fixa hangarplats bara. Maskinen är i trä och duk, så inget jag vill ställa ute. Plats i klubbens hangar skall finnas inom en framtid (som verkar kunna vara allt från snar ända fram tills när vintern kommer) men det går lite trögt med att få kuggarna att mala på.

  Varit en intressant process överlag som än så länge visat på både genomtrevliga personer såväl som föråldrade processer och allmän byråkrati. Har nog tänkt skriva ihop något om min upplevelse av det hela sen, men vill få allt färdigt först. När maskinen väl står i hangar på mitt "hemmafält" och det hela känns som en avslutad process så, då kan det bli dags att samanfatta.
   
  • Gillar Gillar x 2
 5. Larscho

  Larscho Moderator

  Det ser vi fram emot att läsa, nu blev man ju nyfiken. :)
   
 6. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Inget speciellt, men mycket nytt för en förstaägare!
   
Laddar...

Dela sidan