Nekat medicinskt intyg

Diskussion i 'Flygmedicin' startad av Sjukihuvet, 24 September 2015.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 23 medlemmar.
 1. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Grattis!
   
  • Gillar Gillar x 1
 2. Mikael

  Mikael Medlem

  Grattis!
  Jag är glad för din skull och för oss alla :)
   
  • Gillar Gillar x 1
 3. Jonas

  Jonas Moderator Flygfyren Operations

  Härligt och stort grattis! Hoppas TS lägger ner det där nu! Lycka till!
   
  • Gillar Gillar x 1
 4. HansO

  HansO Ny medlem

  Hej!
  Grattis till att du lyckades i förvaltningsrätten! Jag har ett ärende där angående mitt medical och ögonoperation just nu.
  Vilken advokat anlitade du? Om jag förlorar i förvaltningsrätten kanske jag går vidare och då vore det bra med lite juridiskt stöd.
  Du kan mejla på hans.ostervall@gmail.com om du inte vill skriva det här.
   
  • Gillar Gillar x 1
 5. Sjukihuvet

  Sjukihuvet Ny medlem

  Hej!
  Uppdateringsdags.

  Efter att ha förlorat i Förvaltningsrätten försöker nu Transportstyrelsen kringgå domen.
  De vill nu ändra mitt medicinska intyg så att jag måste genomgå psykiatrisk evaluering varje år för att få behålla mitt cert.
  Då jag redan blivit undersökt av två experter som inte fann några symptom så är det svårt att tro att detta är annat än ett knep för att ta ifrån mig mitt cert.

  Som orsak uppger TS att jag varit i sluten vård - vilket inte är sant. Det är helt otroligt att en statlig myndighet försöker kringgå ett domstolsbeslut och till och med sänker sig så lågt som förtal.

  Det är svårt att se någon annan förklaring än att Transportstyrelsen försöker utrota privatflyget i Sverige helt och hållet.
   
  Senast redigerad: 22 Mars 2016
 6. Paby

  Paby Ny medlem

  Utan att vara i närheten av samma situation som du (helt otrolig resa du behövt göra - bra att du orkat ta fighten) så var min hörselnedsättning föremål för intresse från myndigheten när jag skaffade mitt Medical och kompromissen blev att jag fick två års giltighet istället för fem för att få tätare hörseltester gjorda.

  Återigen, din situation är nog hyfsat unik men har du träffat människorna på TS som handhar ditt ärende (utanför rätten)? Min erfarenhet av myndighetspersoner i Sverige är att det alltför ofta är människor som gärna är tuffa/stelbenta i brev och på telefon men om man väl sitter öga mot öga och kör hardball (synar argument, ber dom motivera ståndpunkter, ifrågasätter mm) så blir det en annan dialog. Jag behövde aldrig göra det här för att få min "hörseluppgörelse" ovan men har gjort det med andra myndigheter med gott resultat.
   
 7. Mikael

  Mikael Medlem

  Du får väl dra det till förvaltningsrätten igen då!
   
  • Håller med Håller med x 1
 8. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Instämmer.
   
  • Gillar Gillar x 1
 9. Sjukihuvet

  Sjukihuvet Ny medlem

  Hej!
  Uppdateringsdags.

  Jag lyckades få fram bevis på att jag aldrig varit i sluten vård. Det var inte lätt - det är mycket enklare att bevisa att något ägt rum än att något inte ägt rum.

  Då gav Transportstyrelsen med sig och mitt medicinska intyg blir inte tidsbegränsat. Jag måste visserligen få intyg från psykiatriker för varje gång jag förnyar mitt intyg, men det är ett relativt litet irritationsmoment.

  Känns skönt att kunna flyga igen, samtidigt som jag är irriterad över att Transportstyrelsen agerat på det här viset och ställt till massor av problem för mig. Hade det inte varit för det här hade jag kanske haft mitt cert nu och kunnat visa min son världen från luften. I stället måste jag ligga i varvet och öva landningar.

  Jag vill samtidigt tacka alla i den här förträffliga samfundet för allt moraliskt stöd och goda råd.
   
  • Gillar Gillar x 6
 10. Larscho

  Larscho Moderator

  Jag är glad att höra att det löst sig!
   
  • Gillar Gillar x 1
 11. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Gratulerar!

  Måste säga att det är rätt sjukt att du ska behöva bevisa din "oskuld" (om man nu kan se det som en skuld att ha behövt sluten vård). Normalfallet tycker jag borde vara att transportstyrelsen skulle behöva bevisa att det har hänt, snarare än att du ska behöva bevisa att det inte hänt.
   
  • Gillar Gillar x 3
 12. Tomcaten

  Tomcaten Aktiv medlem

  Ligga i varvet och öva landningar!?
  Har du fått dispens för det när de höll i ditt medical?
   
 13. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Hmmn, jag tolkade det som att han nu måste göra detta för att ta igen för tiden som förlorats genom tvisten med transportstyrelsen?
   
 14. Larscho

  Larscho Moderator

  Krävs inget medical för DK-flygning.
   
 15. Sjukihuvet

  Sjukihuvet Ny medlem

  Jag valde att inte flyga medan jag väntade på min medical eftersom jag inte visste när eller om jag eventuellt skulle få den tillbaka.

  Det tycker givetvis jag också. Det märkliga är att jag kan inte förstå varför Transportstyrelsen fick för sig att jag varit i sluten vård? Är det så att någon läkare på Transportstyrelsen levde under villfarelsen att alla psykiska sjukdomar behandlas med tvångsvård? Det hade i så fall varit en häpnadsväckande ignorans, särskilt från en läkare - men det är ju tyvärr inte alla som är kloka bara för att dom är intelligenta.

  Jag vill än en gång ge ett råd till alla som har problem med Transportstyrelsen: Skaffa advokat!
   
  • Gillar Gillar x 4
 16. Misko

  Misko Ny medlem

  Hej Sjukihuvet och alla andra i denna tråd.

  Jag har EXAKT samma bekymmer som trådstartaren.Jag hoppas att du läser detta även om det var ett halvår sedan senaste inlägget.
  Har fått avslag på min medical pga att jag äter antidepressiva (ändå en typ som skall vara en godkänd medicin). Gick in i väggen och hade en mindre depression för ett par år sedan, nu fullt återställd, men medicinen hänger kvar. Fick från början beskedet att jag kunde kvarstå på medicineringen. Efter nio månader (det var en utredning om njursten som dröjde och sedan visade sig godkänd) tvärvänder TS och säger att jag måste sluta med medicinen och återkomma om ett år tidigast. Jag är mer än halvvägs i min utbildning så förstå att jag blir upprörd när jag får veta detta nu!
  Jag tänker begära en omprövning och undrar om du kan ge mig något nummer på den dom du fick. Och om du eller någon här kan rekommendera en jurist/advokat.
  Kontakta mig gärna på mikeyboy38@gmail.com Jag fattar att det kan vara känsligt att lämna ut sånt här i forumet, men just nu behöver jag all hjälp jag kan få
   
 17. citroengen

  citroengen Ny medlem

  Sorry vill ta bort mitt inlägg
   
  Senast redigerad: 3 Maj 2018
 18. Dimme

  Dimme Aktiv medlem

  Hej där. Du kan börja med att inte publicera detta här. Om jag kan hitta vem du är så kan vem som helst hitta vem du är ;)
   
 19. Maximus76

  Maximus76 Ny medlem

  Hej,

  Jag undrar vad senaste status är för er som genomgått depression/utmattningsdepression och som antingen fortfarande medicinerar eller har avslutat medicineringen.

  Är det överhuvudtaget möjligt att ta ett certifikat om man fortfarande medicinerar?

  Vet ni vad som gäller hos Transportstyrelsen?

  tack på förhand
   
  Senast redigerad av en moderator: 26 Juli 2020
 20. GhostRider

  GhostRider Medlem

  Nämn ingenting till Transportstyrelsen om att du varit deprimerad eller liknande om du vill fortsätta flyga.
   
Laddar...

Dela sidan