PPL med egenstudier

Diskussion i 'Flygutbildning' startad av GbgJoe, 20 April 2020.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 7 medlemmar.
 1. GbgJoe

  GbgJoe Ny medlem

  Hej,

  Försöker hitta möjligheter till PPL i Göteborgsområdet. Antingen pågår teorikurser redan eller så börjar de först till hösten. Finns det andra möjligheter för att kunna komma igång snarast med såväl flyg som teori? Måste teorikursen vara anordnad av klubben där flygläraren verkar? Kan man studera vissa delar själv eller på distans? Eller måste undervisningen ske i klassrum?
   
 2. Per D

  Per D Medlem

  Hej, vi kör igång en PPL-kurs i höst igen uppe i Trollhättan. Välkommen!
   
 3. GbgJoe

  GbgJoe Ny medlem

  Tack för inbjudan! Som sagt är jag ute efter något i sommar, men hittar jag inget är det absolut intressant!
   
 4. Larscho

  Larscho Moderator

  Det finns distansutbildningar där du läser allt själv och kan börja när du vill. Man behöver inte göra teorin där man gör flygandet, det är två olika moduler kan man säga.

  Skicka ett PM om du vill ha mer info om distansutbildning. Det passar inte alla men med lite självdisciplin går det ganska bra för de flesta.
   
 5. GbgJoe

  GbgJoe Ny medlem

  Skickat (tror jag, är ny här) :)
   
 6. Pontus78

  Pontus78 Ny medlem

  Jag körde min helt på distans via flygcert.com och det gick bra, själva flygandet körde jag med en instruktör på klubben :) Det upplägget passade mig bäst men kräver en del intresse så att säga... :)
   
  Senast redigerad: 26 April 2020
  • Gillar Gillar x 2
 7. Mikael Sörensson

  Mikael Sörensson Ny medlem

  På Sturupflygklubb kan du läsa PPL/LAPL teori på distans. Du behöver ändats vara närvarande då du gör skolproven inna man skriver proven på PEXO.
   
 8. Maverick

  Maverick Ny medlem

  Jag har nyss avslutat min utbildning. Läste allt på distans (flygcert.com) via klubben, och detta varvades med praktik. Ett tips är att du får ha någon instruktör du kan bolla med och ställa frågor, vissa delar kan vara svårt att läsa sig till utan att kunna ha en dialog kring det med någon kunnig. Krävs en hel del disciplin men har du bara intresset är det inga konstigheter. Jag var orolig för att tappa det, men med piskan att jag måste hålla teorin uppe för att inte bara flyga och att bli klar samtidigt som var det en bra morot. Började i juli -19 och var klar nu i maj -20. Hade en dipp i november/december men då var det bara att lägga undan allt och ta nya tag efter några veckor.

  Lycka till!
   
 9. akg1486

  akg1486 Medlem

  Att läsa på distans är svårare än du kanske tror. (Har själv läst ATPL på distans, men då ingår obligatorisk närvaro på en del moment.) I en klass, tex på en klubb, får du nya vänner att plugga med och dessutom tillgång till andra medlemmar/piloter.

  Kontakta Aeroklubben i Göteborg. Du kan köpa och läsa böckerna i förväg om du vill.

  Välkommen till oss! Skicka PM för mer info om du vill. Du kan tex besöka oss.

  /Peter, Aeroklubben
   
  • Gillar Gillar x 1
 10. Larscho

  Larscho Moderator

  De allra flesta eleverna jag har som läser 100% distans klarar sig bra.
   

Dela sidan