PPL med egenstudier

Diskussion i 'Flygutbildning' startad av GbgJoe, 20 April 2020.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 14 medlemmar.
 1. GbgJoe

  GbgJoe Ny medlem

  Hej,

  Försöker hitta möjligheter till PPL i Göteborgsområdet. Antingen pågår teorikurser redan eller så börjar de först till hösten. Finns det andra möjligheter för att kunna komma igång snarast med såväl flyg som teori? Måste teorikursen vara anordnad av klubben där flygläraren verkar? Kan man studera vissa delar själv eller på distans? Eller måste undervisningen ske i klassrum?
   
 2. Per D

  Per D Aktiv medlem

  Hej, vi kör igång en PPL-kurs i höst igen uppe i Trollhättan. Välkommen!
   
 3. GbgJoe

  GbgJoe Ny medlem

  Tack för inbjudan! Som sagt är jag ute efter något i sommar, men hittar jag inget är det absolut intressant!
   
 4. Larscho

  Larscho Moderator

  Det finns distansutbildningar där du läser allt själv och kan börja när du vill. Man behöver inte göra teorin där man gör flygandet, det är två olika moduler kan man säga.

  Skicka ett PM om du vill ha mer info om distansutbildning. Det passar inte alla men med lite självdisciplin går det ganska bra för de flesta.
   
 5. GbgJoe

  GbgJoe Ny medlem

  Skickat (tror jag, är ny här) :)
   
 6. Pontus78

  Pontus78 Ny medlem

  Jag körde min helt på distans via flygcert.com och det gick bra, själva flygandet körde jag med en instruktör på klubben :) Det upplägget passade mig bäst men kräver en del intresse så att säga... :)
   
  Senast redigerad: 26 April 2020
  • Gillar Gillar x 2
 7. Mikael Sörensson

  Mikael Sörensson Ny medlem

  På Sturupflygklubb kan du läsa PPL/LAPL teori på distans. Du behöver ändats vara närvarande då du gör skolproven inna man skriver proven på PEXO.
   
 8. Maverick

  Maverick Ny medlem

  Jag har nyss avslutat min utbildning. Läste allt på distans (flygcert.com) via klubben, och detta varvades med praktik. Ett tips är att du får ha någon instruktör du kan bolla med och ställa frågor, vissa delar kan vara svårt att läsa sig till utan att kunna ha en dialog kring det med någon kunnig. Krävs en hel del disciplin men har du bara intresset är det inga konstigheter. Jag var orolig för att tappa det, men med piskan att jag måste hålla teorin uppe för att inte bara flyga och att bli klar samtidigt som var det en bra morot. Började i juli -19 och var klar nu i maj -20. Hade en dipp i november/december men då var det bara att lägga undan allt och ta nya tag efter några veckor.

  Lycka till!
   
 9. akg1486

  akg1486 Aktiv medlem

  Att läsa på distans är svårare än du kanske tror. (Har själv läst ATPL på distans, men då ingår obligatorisk närvaro på en del moment.) I en klass, tex på en klubb, får du nya vänner att plugga med och dessutom tillgång till andra medlemmar/piloter.

  Kontakta Aeroklubben i Göteborg. Du kan köpa och läsa böckerna i förväg om du vill.

  Välkommen till oss! Skicka PM för mer info om du vill. Du kan tex besöka oss.

  /Peter, Aeroklubben
   
  • Gillar Gillar x 1
 10. Larscho

  Larscho Moderator

  De allra flesta eleverna jag har som läser 100% distans klarar sig bra.
   
 11. scarface

  scarface Ny medlem

  Kan man läsa PPL helt på distans? Jag frågade transportstyrelsen och de sade att man måste vara skriven på en skola? Det kanske räcker med att göra praktiken på en skola samtidigt som man gör teorin?
   
 12. Pontus78

  Pontus78 Ny medlem

  Jag körde det teoretiska via en online-skola och det praktiska via flygklubben.
   
 13. scarface

  scarface Ny medlem

  Okej, så det går, får man fråga vilken skola du körde via? flygcert(punkt)com ?
   
 14. Pontus78

  Pontus78 Ny medlem

  yes, kräver dock eget intresse så att säga :)

  kolla med
  Niklas Larsson
  073-0707410
   
 15. scarface

  scarface Ny medlem

  Okej tack, ska kontakta honom! :)
   
 16. Axel

  Axel Ny medlem

  Det verkar som alla distansutbildningar har någon träff åtminstone.
   
 17. Jonathan Hellberg

  Jonathan Hellberg Ny medlem

  Jag skulle rekommendera att kolla igenom alla ställen för billigast teori och kanske tillomed pruta på teorin. Jag tror att Sturup är billigast med flygcert men annars finns Ljungbyhed men även uppe i västerås om jag inte har fel. Då är det helt baserat på datorer (CBT) och du har ingen direkt möjlighet för klassrums undervisning vilket jag saknade men ibland kan även flygskolor erbjuda seminar där de förklarar Radio, Navigering osv vilket är att rekommendera.

  Mitt tips till dig är att inte låsa fast dig på en och samma utbildning och istället öppna upp alternativen, om du verkligen vill kan du ta teorin i Lappland men flyger i Skåne. Du kan alltså dela upp flygteori och praktik men om du kan hålla det till samma skola är det såklart att rekommendera om du kan få det inom din budget. Utöver det skulle jag rekommendera för PPL att påbörja en utbildning med CBT baserad teori och en skola med billiga priser, du måste ha marginaler. Du kan hoppas på att det tar 45h att slutföra ditt PPL men du borde förvänta dig mer och förbereda inför det så att du inte står med 45h och en halvfärdig utbildning utan möjligheter att fortsätta.

  Jag själv pluggade flygcert och jag måste säga att det var en trevlig upplevelse MEN du måste komplettera dina kunskaper med t.ex PPL appen eller något liknande för att klara av de skarpa proven. PPL appen är egentligen en generell rekommendation då den kostar 500kr och hjälper enormt mycket!
   
 18. Dunder

  Dunder Ny medlem

  Har funderingar varför det inte finns fler "online lösninar" kring teoring. Håller med att PPL appen är helt suver. Enkel och gör vad den ska... Har intre provat Flygcert varför jag har frågor om varför den måste kompleteras? Måste man köpa teoriböckerna + flygcert + PPL appen?
   
 19. Jonathan Hellberg

  Jonathan Hellberg Ny medlem

  Det är bara på grund av att du inte riktigt lär dig av flygcert såsom du gör på PPL appen, det är inget krav och du behöver inte teoriböckerna MEN du kommer inte klara de skarpa proven med endast flygcert men du lär dig grunderna som du sedan kan bygga på med PPL appen. Fortsättningsvis skulle jag rekommendera att faktiskt ta den på plats. Online lösningar är väldigt nytt och helt ärligt ganska skräpigt, du lär dig inte alls samma som du gör av en "riktig" lektion.
  Har du gymnasiebetyg osv skulle jag rekommendera volflight, där får du inte bara PPL teori utan ATP teori också och där är det gratis. Annars finns TFHS också om du bor i Skåne
  https://volflight.se/sv/kurser/atpl-teori-distans
  http://www.tfhs.lu.se/utbildning/kurspaket-airline-transport-pilot-teori/
   
 20. Larscho

  Larscho Moderator

  Utbildning på plats, förutsatt att det finns engagerade lärare, är såklart alltid bäst.
  Men samhället har förändrats vilket gör att många inte kan vara på plats 2 kvällar i veckan för att undervisas. Där gör distansteori det möjligt för fler att ta sitt certifikat vilket enbart är positivt.
   

Dela sidan