Privat långdistanstransport med flyg

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av d_b, 12 December 2019.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 3 medlemmar.
 1. d_b

  d_b Ny medlem

  Osäker på om detta är rätt forum men hoppas åtminstone kunna få en pekare åt rätt håll.

  Hur ordnar man en privat transport från Indonesien till Sverige? Jag har en anhörig som ska ta två hundar från Bali till Sverige. Eftersom de är inte små nog att få plats i en transportbur under ett säte vill inget flygbolag ta dem i kabinen utan bara i lastutrymmet. Minst en av hundarna klarar dock inte det utan tillsyn.

  Frågar man t.ex. https://www.privatefly.com/ så kostar det över 1.5 miljoner kr. Pengar finns, men detta är i överkant och det behövs ingen lyx, fantastisk service, exakta tider och liknande. Bara att flyga hundar och människor i samma utrymme från punkt A till B.

  Går det att kreativt få ner kostnaden för detta? Gammalt flygplan, fraktplan? Mindre flygplan, fler byten eller mellanlandningar? Någon som känner någon som kan styra upp sådant här?
   
  • Gillar Gillar x 2
 2. Larscho

  Larscho Moderator

  Enklaste är nog att utbilda sig till kommersiell pilot, göra några hundår i branschen och sen få jobb på ett fraktflygbolag som flyger Bali/Denpasar-Sverige direkt utan mellanlandningar. Efter några år på det bolaget är man kapten och då kan man få med sig hundarna i crew rest area.

  *Ironi*

  Skämt åsido, det absolut bästa är nog att träna hundarna(med professionell hjälp) för den långa flygningen i lastrummet och sen göra den.
   
 3. eerriikk

  eerriikk Medlem

  50h enkel resa med ett klubbflygplan, säg 150 000kr.
   
  Senast redigerad: 14 December 2019
 4. Larscho

  Larscho Moderator

  Räkna med ungefär lika mycket till i flygtillstånd, handlingavgifter, flygplatsavgifter, tullavgifter osv. Utanför väst är det en helt annan värld...
   
Laddar...

Dela sidan