Program för att plotta koordinater

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av wernvik, 19 Februari 2018.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 6 medlemmar.
 1. wernvik

  wernvik Medlem

  Hej

  Är det någon som har tips på program eller webbsida där man man läggga in koordinater och få den utritade på en karta? I AIP SUP så kommer ofta olika restriktionsområden med koordinater och en dålig kartbild. Jag tänker att man kunde lägga in dem i ett kartprogram och få fram en mycket bättre karta och se exakt var gränserna går.

  Hur gör ni andra för att se var gränserna går?
   
 2. Daniel Karlsson

  Daniel Karlsson Ny medlem

  Hej,

  Jag brukar använda Skydemon. I Windows varianten finns en funktion där man kan klistra in alla koordinater och få dem utritade på kartan.

  Mvh
  Daniel
   
 3. Airborne again

  Airborne again Välkänd medlem

  Om restriktionsområdet är relevant för mig så ritar jag ut det på en karta eller använder SkyDemon.
   
 4. sobjerke

  sobjerke Aktiv medlem

  Jeg har laget mitt eget verktøy for å konvertere koordinater fra AIP til en KML-fil (åpnes i Google Earth)
  http://ln-edb.com/cgi-bin/area2kml.pl

  (Bruk på egen risiko - her er det ingen garanti for noe som helst)

  Mvh Svein Olav Bjerkeset
   
 5. wernvik

  wernvik Medlem

  Funkar detta i iPad versionen med? Att få det utritat alltså.
   
 6. Merf

  Merf Aktiv medlem

  NU har jag inte testat just iPad-versionen, men kan inte se varför det inte skulle vara med där. Det finns med i android-versionen. Man får ju inte utritat det som en box (om det inte är någon funktion jag missat), utan det blir just som "user waypoints". Du får alltså själva koordinaterna (för områdets gränser) utmärkta med valbar ikon. Blir det glest kan man såklart längga in fler punkter mellan två andra.

  Hade faktist varit ganska trevlig funktionalitet att ha i SkyDemon annars att just kunna definiera en polygon med koordinater och få den ifylld i någon valbar färg med valbar transparens. Kanske något man borde föreslå för SkyDemon-teamet.
   
 7. Daniel Karlsson

  Daniel Karlsson Ny medlem

  Hmmm, funktionen som jag tänkte på heter "Custom Data" i Skydemon och denna finns inte i ipaden.

  Tycker det är en bra funktion och har bland annat haft användning av den när jag släpper fallskärmshoppare i Ljungby och försvaret är och övar i Hagshult. Då man hamna väldigt nära deras restriktionsområden.
  Custom Data.JPG
   
  • Gillar Gillar x 1
 8. wernvik

  wernvik Medlem

  Jag var uppe på vinden och letade fram en gammal PC så nu har jag provat funktionen. Det var ju jättesmidigt. Synd bara att de inte har kvar versionen för mac längre utan att man måste damma av PC:n varje gång.
   
 9. BosseB

  BosseB Aktiv medlem

  • Gillar Gillar x 2
 10. Larscho

  Larscho Moderator

  Kan man inte lägga in koordinaterna i SkyDemon under "edit route"? Då får du upp det som en rutt men det kanske funkar OK om man bara friflyger.
   
 11. charliebrown

  charliebrown Ny medlem

  Osäker, men kanske det går i skyvector.com också.
   
 12. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Woah! Det där har jag helt missat. Den ritar alltså ut själva boxen då? Var helt säker på att du menade bara "user waypoints" först. Låter underligt att det inte skulle finnas på iPad dock? När jag öppnar SkyDemon på Android så finns alternativet "Load Custom Data from cloud" om man går till settings och clickar på "Cloud" uppe till höger. Jag har inte testat om det faktiskt visar något på kartan då jag inte har möjlighet att sätta mig och definiera upp custom-data på datorn just nu men det verkar ju som att de faktiskt har tänkt att det skall gå att importera till telefon/platta också (även om det inte skulle gå att definiera custom data på telefon/platta).

  Det här måste jag experimentera med sen! Tackar för den informationen!
   
  • Gillar Gillar x 1
 13. Airborne again

  Airborne again Välkänd medlem

  Jo, det funkar så att den ritar ut "boxen". Jag har själv lagt in segelflygsektorer på det viset. Jag tror att man bara kan definiera/redigera områdena ifrån Windowsversionen, men de visas i alla fall på Androidversionen om man laddar ned infon.
   
  • Gillar Gillar x 1
 14. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Nu får jag återuppliva den här tråden lite och be @Airborne again om lite hjälp tror jag. Tänkte jag skulle pilla lite med det här men får det verkligen inte att fungera. Försöker definiera ett luftrum, men vad jag än skriver i fälten så håller sig "OK"-knappen i editorn utgråad så jag får aldrig lägga till något. Vad missar jag?

  EDIT: Hah! Såklart, så snart man säger det så löser det sig. Var tvungen att speca basen korrekt bara så gick det ju fint.

  Ny fråga! Någon som vet om man kan ändra hur det visas? Såg rätt otydligt ut på kartan tyckte jag.
   
  Senast redigerad: 12 April 2018
Laddar...

Dela sidan