Säga upp sig från jobbet och påbörja trafikflygarutbildning

Diskussion i 'Flygutbildning' startad av Newbie, 31 Augusti 2014.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 15 medlemmar.
 1. Airborne again

  Airborne again Välkänd medlem

  Det lär inte vara samma frågor varje gång. Rimligen!
   
 2. BosseB

  BosseB Aktiv medlem

  Jag tror att det finns ett begränsat antal frågor som återkommer i olika kombinationer. Men det vet jag ju inte säkert så klart :)
   
 3. Newbie

  Newbie Ny medlem

  Oj då, haha. Det var ju inte särskilt smart av mig. Speciellt inte med tanke på att 80 pers skrev provet idag också. Har tagit bort dem nu i alla fall.
   
 4. dsk

  dsk Ny medlem

  1. Ditt provresultat i Lund borde bli diskvalificerat p.g.a. spridning av provinformation.
  2. Dina statistiska beräkningar bygger på att antagningen är ett lotteri med lika vilkor. Tyvärr är nog statistikern ute och cyklar där.

  Är dock nyfiken på om du kom vidare i Lund, väntar själv spänt på ett mail...
   
 5. Swip

  Swip Medlem

  Användandet av ordet "borde" visar att det finns viss substans i det du skriver. Då förstår jag att du hänvisar till en direkt föreskrift som givits i samband med provet där det framgick att provinformation inte fick spridas. Men exakt hur var det formulerat?
  Hoppas inte att konsekvensen enligt föreskriften var diskvalifikation... tycker att Newbie verkar vara en sympatisk person som jag önskar gott :).
   
 6. dsk

  dsk Ny medlem

  Användandet av "borde" kommer av att det var min åsikt. Lägg i åtanke att hans inlägg kan ha kostat mig upfyllelsen av mitt livs dröm.
   
 7. Newbie

  Newbie Ny medlem

  Ptja, det kan man tycka. Det var klantigt av mig. Visserligen kan man kanske argumentera för att jag inte borde bli antagen p.g.a. dumhet, men oavsett hur odum man är så gör man enkla misstag, det gör alla. Jag är ledsen om det skulle visa sig att du inte kom in p.g.a. mitt misstag!
  Nej då, jag bygger inte beräkningarna på att det är ett lotteri, utan på att alla har samma chans, varför jag skrev "Givet att jag har samma sannolikhet att bli antagen som alla andra så gäller följande". Det i sin tur ger givetvis sken av att det är ett lotteri. Jag har ingen aning om de andras begåvningsprofil och således är det rimligt att anta att jag har samma chans som alla andra. Jag vet givetvis att alla inte har samma chans, men av beräkningsmässiga skäl så är det ett enkelt sätt att få en skattning av sannolikheten.
  Beskeded skulle komma någon gång mellan 17:e och 21:a va?
   
 8. Ogge

  Ogge Medlem

  Besked om man INTE gick vidare finns på antagning.se, vilket fallet var för mig...
   
 9. dsk

  dsk Ny medlem

  Risken är nog väldigt liten, men blev upprörd när jag läste det. Ledsen för min hårda ton.

  Angående sannolikheterna så var det precis min poäng: alla har inte samma sannolikhet så det antagandet är inte så relevant tycker jag.

  Något i stil med "vi kan inte lova att det är klart under nästa vecka men senast veckan därpå" om jag minns rätt, så väntar med spänning! Hoppas det går bra för dig med
   
 10. dsk

  dsk Ny medlem

  När fick du den uppdateringen och vad står det? "Handläggning pågår" står det på min ansökan
   
 11. dsk

  dsk Ny medlem

  Blev du kallad Newbie?
   
 12. Marcuso92

  Marcuso92 Medlem

  Ingen av er som fått svar från TFHS än? Jag fick iaf och gick vidare till andra delen. :) någon man ser där den 11e December kanske?
   
  • Gillar Gillar x 1
 13. dsk

  dsk Ny medlem

  Jo, men inte den 11:e... Grattis och lycka till!:)
   
  • Gillar Gillar x 1
 14. Newbie

  Newbie Ny medlem

  Ursäkta sent svar. Har haft fullt upp på jobbet med 60-timmarsveckor och resor på helgerna senaste tiden. Jag gick inte vidare till intervjuer för TFSH tyvärr. Jag trodde ändå att jag skulle göra det för jag brukar vara ganska vass på tankenötter och dylika tester som användes vid TFSHs. Men tydligen inte tillräckligt vass!

  Jag fick veta för några dagar sedan att jag i alla fall blev antagen till utbildningen i Västerås. Så nu ska jag så snart som möjligt boka den medicinska undersökningen. Jag kommer att tacka ja till min plats på måndag. Det enda som tar emot lite är att utbildningen (trots att den är gratis) medför stora alternativkostnader. Tappad inkomst på närmare 700' under de två åren utbildningen pågår till exempel. Men så får det bli, viljan att bli pilot är större än vad 700' är värt :)

  Hoppas det gick bra på intervjuerna till TFSH dsk och Marcus.
   
  • Gillar Gillar x 1
 15. Marcuso92

  Marcuso92 Medlem

  Fan va nice! Grattis till din plats! Det kommer vara roligt! Synd att det inte ens var lönt för mig att söka SAA, tappade motivationen av skolan under gymnasiet. Vi får hoppas på det bästa. Förhoppnigsvis sticker man ut ur mängden på rätt håll :) När börjar ni på SAA då? Hörde att svaret från TFHS är framflyttat för att folk som kom in på SAA förra året och även kom in på TFHS han gå i 1 måna sen sluta. Det var 3 som gjorde det från förra kullen.
   
 16. Larscho

  Larscho Moderator

  Utan inkomst kommer man i stort sett alltid att vara när man pluggar. Du kan ju också välja att läsa det modulvägen och betala själv. Det är inte säkert att det blir mycket dyrare än att stå utan inkomst. Dock kommer det att ta längre tid och det kommer att bli tuffa år om man samtidigt ska jobba full tid. Jag vet inte vad jag kan rekommendera men utbildningen i Västerås är med all säkerhet bra, precis som de flesta andra svenska flygutbildningar.
   
 17. Newbie

  Newbie Ny medlem

  Tack så mycket!
  Det var samma sak för mig i gymnasiet. Hade inte alls bra betyg då. Som tur var gick jag vidare till universitetsvärlden och efter ett par år av studier så fick jag ett riktigt bra resultat på högskoleprovet. Så det går att göra det den vägen också.
  Vi börjar den 26:e januari. Jag fick höra samma sak. Tråkigt för de som håller i utbildningen att få sådana avhopp så snabbt.
   
 18. Newbie

  Newbie Ny medlem

  Jag var nere i Malmö idag och gjorde medical class 1. Det gick bra. Nu väntar jag bara på att mina blodprover ska analyseras och om de blir godkända så är OK för att påbörja utbildningen. Det ska inte vara några problem.

  Däremot hade jag jäkligt högt blodtryck, 166/100 som värst. Efter att jag fått vila en stund så gick det ned till 142/73, och det var ju bättre. Men fortfarande lite högt, men inte för högt. Dom sa att det var ganska vanligt och att jag inte ska oroa mig. Antagligen spelade stress in. Både viss stress inför undersökningen men också stressen jag samlat på mig under de senaste jobbveckorna då jag jobbat 50-60 timmar/vecka.
   
 19. Tomcaten

  Tomcaten Aktiv medlem

  Jag har kört modulvägen och ändå taxerat 300 000 förförra året och kommer att taxera nästan 300 000 för det året som slutar snart.
  Då har jag pluggat i två år och tre månader och så är jag färdig med grundutbildning. Beräknad kostnad för utbildning de vanliga 700.000 sek.

  Jag hoppas och tror lite att en arb-givare uppskattar en sån som mig mera än en som fått utbildningen serverad på ett fat.
   
 20. Larscho

  Larscho Moderator

  Bra jobbat!

  Det är klart att du hoppas att du får jobb, det förstår jag. Men att säga att någon, som gått en statligt finansierad utbildning, fått den serverad på ett fat är lite väl cyniskt. Så har ju trots allt 99% av alla människor i Sverige fått sin utbildning. Det är väl snarare så att du jobbat extra hårt i så fall, det ska du vara stolt över.
   

Dela sidan