Stora saker på gång...

Diskussion i 'EASA' startad av hans_p, 31 Oktober 2019.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 2 medlemmar.
 1. hans_p

  hans_p Moderator Flygfyren Operations

  Det verkar som om det rör på sig hos regelmakarna på EASA. I nyhetsbrevet från Europe Air Sports som kom igår finns flera goda nyheter som borde göra vårt flygande enklare framöver.

  Part M Light gäller från 2020-02-20. Denna har varit efterlängtad av flygplansägare och förenklar underhållet och tar i stort bort kravet på Camo, om jag har förstått rätt.

  Ändringar i FCL: som "ul-pilot" är det glädjande att se möjligheten för innehavare av EASA-cert få möjlighet att upprätthålla sin flygtid i alla typer av flygplan inklusive ul. Det öppnar upp för fler piloter att hålla sina cert på enklare men även billigare (att flyga) flygplan. För flygklubbar borde det vara intressant att kunna ha en 600 kg UL för flygning av alla medlemmar.

  Tydligen kommer AMC/GM för det här först senare så vi får se hur implementeringen blir men i mina ögon är det ännu en ljusning i flygmörkret!
   
  • Gillar Gillar x 2
  • Håller med Håller med x 1
 2. Airborne again

  Airborne again Välkänd medlem

  Redan idag behöver man ingen CAMO för flygplan som inte går i kommersiell verksamhet (en klubbskola är inte kommersiell) eller hos FFK.

  Ref. Del-M M.A.201 (i) (2) och (3)
   
Laddar...

Dela sidan