Svenska flygfält + SkyDemon

Diskussion i '060 Navigation' startad av hans_p, 19 September 2016.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 7 medlemmar.
 1. hans_p

  hans_p Moderator Flygfyren Operations

  Nu finns SvFF kartblad som tillägg till SkyDemon. Köps som tillägg under 12 månader, och är inte kopplad till befintlig prenumeration på "vanliga" SvFF.

  http://skydemon.aero/store/ksab.aspx
   
  • Gillar Gillar x 1
 2. Dimme

  Dimme Aktiv medlem

  Synd att prenumerationen inte är kopplad till "vanliga" SvFF. Nu måste jag vänta ett år på att mitt SvFF prenumeration går ut innan jag kan börja använda den i SkyDemon (köpa ny där).
   
 3. hans_p

  hans_p Moderator Flygfyren Operations

  Du behöver väl inte vänta ett år? Köp nu, och förläng inte din tidigare prenumeration, du förlorar inget på det? Att du får dubbel uppsättning info är väl knappast ett problem...
   
 4. Dimme

  Dimme Aktiv medlem

  Jag har precis förlängt. Jag väntar ett tag innan jag köper SvFF igen =)
   
 5. hans_p

  hans_p Moderator Flygfyren Operations

  Du kan lägga den lilla summan istället för den där timmen som du garanterat inte kommer att flyga i december. :)
   
 6. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Någon som testat? Får man all information (från själva flygplatsbladen då) på ett smidigt sätt i SkyDemon? Får man det är det klart lockande att skippa den vanliga Svenska Flygblad och bara köra genom SkyDemon (ha kvar de fysiska bladen och använda som backup så länge de inte blir utdaterade, sedan kanske köpa nya blad i en avlägsen framtid när allt för många är utdaterade till den grad att de inte går att handrätta längre).

  Någon som testat om SkyDemon kan använda dessa som overlays när man närmar sig en flygplats? Tänker så som den gör med VAC-korten från IAIP. Kan nämligen tycka att switchen över till de svartvita bilderna från IAIP kan vara lite irriterande ibland, även om det är klart smidigt att få den information som faktiskt finns på dem visad. Tänker att bladen från Svenska Flygfält skulle vara en bra kompromiss.
   
  • Gillar Gillar x 1
 7. Per-B

  Per-B Medlem

  image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg Japp, jag slog till direkt. Här är exempel på hur det ser ut i gränssnittet. Overlayen, var man väljer datat och textbladet.
   
  • Gillar Gillar x 3
 8. Per-B

  Per-B Medlem

  Har inte testat att flyga med än men overlayen ser trevligare ut i färg jämfört med skydemons standard som är vit.
  Även om ksak kartbladen inte är äkta vektoriserade som det ser ut är dom tillräckligt skarpa och tydliga på en ipad tycker jag.
   
 9. Larscho

  Larscho Moderator

  Ser inte alls dumt ut. Vad kostar det?
   
 10. Per-B

  Per-B Medlem

  Med gårdagens växelkurs för pundet blev det 814 sek.
   
  • Gillar Gillar x 1
 11. LeifsHobby

  LeifsHobby Medlem

  OK... hur hittar jag dessa kartblad i Skydemon? Sitter vid en vanlig dator, har köpt, har loggat ut och in, uppdaterat allt. Men var aktiverar jag kartbladen?
   
 12. Per-B

  Per-B Medlem

  Jag har inte testat på pc:n än, använder nästan aldrig den längre. Men när jag håller på ett fält en kort stund på paddan kommer ett dialogfönster upp, där man bland annat kan välja "information". Då dyker sidomenyn Airfields upp som på en av bilderna och där finns Visual Approach chart ksak mm att välja på.

  Om man planerar en rutt mellan två fält finns ksak-produkterna direkt under Airfields.
   
 13. LeifsHobby

  LeifsHobby Medlem

  Bra, tack! Kanske missförstod jag denna tjänst. Jag hade nog en tanke kring att i min rutt så skulle denna karta dyka upp för att än bättre kunna veta vad alla små byar heter utan att ta fram kartan.
   
 14. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Härligt! Tackar för den informationen. Det där ser mycket trevligt ut.

  Fast det ska den göra, eller ja, nästan. När man är ute och flyger och närmar sig flygfältet man planerat landa vid (kanske är även flygfält som bara är på rutten, så länge man kommer in nära CTR?) så skall SvFFs VAC-liknande karta dyka upp "ovanpå" SkyDemons vanliga karta. Den gör inte så i planernigsfasen, utan det är när den är i flygläget. Borde gå att testa med simuleringsfunktionen som SkyDemon har. Det här kunde SkyDemon förut också, fast då var det bladen (VAC-korten) från IAIP AD2 som visades, vilket gav en lite tråkig kontrast o.s.v.

  EDIT: Johopp, det går att visa dem i ruttplaneringsläget också. För att se dem måste de först laddas hem. På PCn så får man gå till den lilla rutan till höger strax ovanför "Virtual Radar". Den lilla boxen har 2 tabbar, "Flight Details" och "Plates". Man måste gå till "Plates" och där klicka "Download". Sedan kan man börja få dem visade som overlays på SkyDemons vanliga karta.
   
  Senast redigerad: 20 September 2016
  • Gillar Gillar x 2
 15. Airborne again

  Airborne again Välkänd medlem

  Ingår textsidorna i SvF också eller bara flygplatskorten?
   
 16. hans_p

  hans_p Moderator Flygfyren Operations

  "Bara" flygplatskorten än så länge.
   
 17. hans_p

  hans_p Moderator Flygfyren Operations

  För att plejtar som man köpt eller har fritt tillgängliga i SkyDemon ska funka i offlineläge, måste man ladda ner dem. Det gör man genom att, utan att ha en rutt markerad, klicka på fliken Flygplatser, därefter All Documents. Längst upp till höger finns alternativet Tools, klicka på det och välj Download Product. Har du köpt SvFF så finns den i listan där, och klickar du på den laddas samtliga plejtar till din enhet. Klart för användning utan uppkoppling. Det här har jag lärt mig den "hårda vägen". :)
   
  • Gillar Gillar x 4
 18. bjorn.bostrom

  bjorn.bostrom Ny medlem

  Hej,
  Skakar liv i en gammal tråd eftersom jag står i begrepp att gå över och köra SvF i SkyDemon istället. Hur ser SvF ut i PC-versionen av SkyDemon? Funkar det bra? Går det att skriva ut SvF-plates från PC:n och ha med sig som backup ifall paddan lägger av?

  Mvh Björn
   
 19. Airborne again

  Airborne again Välkänd medlem

  Det ser i princip likadant ut som i iOS/Android-versionen. SvF-korten öppnas i en pdf-läsare och kan skrivas ut därifrån på vanligt sätt.
   
  • Gillar Gillar x 1
 20. stelaninja

  stelaninja Medlem

  Du har dock endast tillgång till flygfältsbladen, inte övrig information som finns i SvF (som signaler, etc).
   
Laddar...

Dela sidan