Tips på mindre flygplatser att besöka i Sverige?

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av Mikael Olsson, 8 Augusti 2017.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 19 medlemmar.
 1. Kn Bäckdahl

  Kn Bäckdahl Ny medlem

  Fjällbacka ESTF! Jämnt och fint fält. Bränsle. Med lånecyklarna kommer man lätt till samhället 2,5 km bort. Sköna bad, skaldjur, häftigt berg att klättra upp på, mäktig klyfta i berget. Mycket välskött och trevligt!
   
  • Gillar Gillar x 1
 2. akg1486

  akg1486 Medlem

  ESMH Höganäs är alltid värt ett besök. Säsongen för flygfiskmacka (tisdagar under sommaren) är förvisso över, men Sveriges finaste gräsfält går att landa på året om. Klubben har cyklar att låna ut, men det går att promenera ner till hamnen om man så vill.
   
  • Gillar Gillar x 2
 3. Axelaxe

  Axelaxe Ny medlem

  Nu i Corona tider får man passa på att flyga lite (även om man skippar $100 hamburgarbesöket) så jag tänkte väcka denna tråden till liv igen.
  Några bra förslag på trevliga flygplatser? Kanske med trevliga corona-acceptabla aktivteter runtom såsom strandpromander, ruiner etc?
   
 4. Mikael Olsson

  Mikael Olsson Medlem

  Tänkte testa Varberg inom kort. Någon som har några input mer än att inte komma in över villorna? ;-)
   
 5. Larscho

  Larscho Moderator

  Kolla fältkonditionen och köp en räkmacka i fiket.
   
 6. andreasvibo

  andreasvibo Aktiv medlem

 7. akg1486

  akg1486 Medlem

  Fiket är för närvarande stängt.

  Den som aldrig varit på ESGV bör titta extra noga: landa inte på den stängda banan.
   
 8. MacAlfa

  MacAlfa Ny medlem

  Någon som har koll på Orsa Tallhed ESNR ? Svårt att hitta någon info på nätet om man får landa eller om det numera bara är dragracing där. Alla referenser/inlägg är minst sju år...
   
 9. Airborne again

  Airborne again Välkänd medlem

  Var har du letat? Svenska Flygfältsbladet för Orsa är från december i fjol!

  Den mest auktoritativa, men rätt knapphändiga, källan är AIP och där står bl.a. "Motor activities on RWY may occur. " men ingenting om PPR, så du får alltid landa -- om det inte finns NOTAM som säger annat, förstås.

  I Svenska Flygfält finns mera information. Bl.a. "Frekvent förekommande övrig aktivitet som stänger banan. Stängningarna publiceras via NOTAM. Mer information från Orsa Kommun."
   
 10. Arnaud

  Arnaud Medlem

  ESFS Sandvik. 400m från parkeringen till Kvarnen, med mat, musik, minigolf om man gillar sånt, eller bara sitta och slappa. 200m till till hamnen och stranden. Funkar som en kvällsutflkykt från Skåne såhär års, flyg över skärgården och Karlskrona som bonusutsikt.
  ESSV Visby känns nästan som ett litet fält när man parkerar vid klubben. 20min promenad till muren.
   
  • Håller med Håller med x 1
 11. Mikael Olsson

  Mikael Olsson Medlem

  Om man vill till High Chaparall småland, är det Anderstorp som är aktuell flygplats eller några andra tips?

  Micke
   
 12. Hylander

  Hylander Aktiv medlem

  Du menar skärmflygare! Stor skillnad på skärmflyg och hängflyg, lika stor som skillnaden mellan hängflyg och segelflyg. Det heter inte "hängglidflygare", det heter hängflygare eller skärmflygare. Inte säger man "segelglidflygare", utan segelflygare. Kunskapen om flygsport bland motorflygare är ofta lika dålig som medias... där en glidflygare kan vara allt från skärm-, häng-, segel- till UL-flygare! :facepalm:

  Vid fint väder (termiskt och svaga vindar) flygs det med hängglidare på ESMF, Skånes Fagerhult. Välskött fält med 590 m bana (17-35). Historiskt fält som anlades 1933 som reservflygfält åt postflyget. Badplats i närliggande sjö och timmerstuga finns att hyra. Fint ställe om man gillar skog och lugn och ro.
   
  Senast redigerad: 13 Augusti 2020
 13. Karl-David

  Karl-David Ny medlem

 14. Hylander

  Hylander Aktiv medlem

  Bra projekt! Skulle dock vilja att man ändrar en felaktighet i kartan för ESMF (Skånes Fagerhult). Det bedrivs ingen skärmflygaktivitet på fältet, däremot bedrivs det hängflyg med flygbogsering som startmetod. Jämför med KSAB flygkarta så ser ni att det finns en hängflygsymbol och en modellflygsymbol vid fältet (skärmflygsymbolen ser ut som en fallskärmshoppare).
   
 15. Karl-David

  Karl-David Ny medlem

  Hej! Det är open source, så att säga. Alla kan göra ändringar.
   
Laddar...

Dela sidan