UL(H)-cert i Sverige?

Diskussion i 'Allt om ultralätt' startad av EVOVII, 25 September 2019.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 5 medlemmar.
 1. EVOVII

  EVOVII Ny medlem

  Är det nån som vet om det är något på gång? Annars antar jag att det är LAPL(H) som är det "minsta" för att kunna flyga helikopter i Sverige?
   
 2. hans_p

  hans_p Moderator Flygfyren Operations

  Det är något på gång men det går inte att svara på hur eller när. Först behövs luftfartygsklassen införas i landet och det lär nog inte ske förrän TS anammar 600-kg på UL-luftfartygen.
   
 3. Larscho

  Larscho Moderator

  Säkerligen inte på plats förrän 2021 med både cert och UL(H) som klass i Sverige. Saker tar tid men det Kommer att bli av.
   
 4. EVOVII

  EVOVII Ny medlem

  Ok, bara att avvakta då, vill gärna börja flyga helikopter men det kostar ju.
   
 5. The One

  The One Ny medlem

  Räknat på vad det skulle kosta med en UL-helikopter? Är det en Mosquito som hägrar? :)
   
  Senast redigerad av en moderator: 12 November 2019
 6. EVOVII

  EVOVII Ny medlem

  Nej, inte räknat på det, det jag tittat på har varit 2-sitsiga maskiner i kitt-form, finns ju en del från USA men även Europa. Men innan certifikatsbiten och 600kg är klart lär det inte hända mycket.
   
 7. Ramphossweden

  Ramphossweden Ny medlem

  Nivån för att lära sig flyga helikopter kommer troligen inte kunna bli lägre än enl LAPL nivå. Är man intresserad är det lika bra att börja redan idag.
  Kontakta mpaviation.se på västkusten. De har LAPL(H) / PPL(H) DTO.
   
 8. EVOVII

  EVOVII Ny medlem

  Det är väl egentligen inte nivån som är frågan, utan timkostnaden, om man kan skola på UL helikopter så måste ju slutpriset kunna bli betydligt lägre.
   
 9. Harry

  Harry Ny medlem

  Skaffa certet i Tyskland, i Finland finns det en grupp entusiaster som är intresserade, jag har föreslagit att de skaffar certet i Tyskland och konverterar till ett Finskt UL(H) cert efter utbildningen: https://www.flieg-mit.eu/fluggeräte-ul-helikopter/
   
 10. EVOVII

  EVOVII Ny medlem

  Jag har tänkt i de banorna också men inte steget att konvertera, hur kan man konvertera till något som inte finns? Och kan man annars flyga med ett cert utfärdat i annat EU-land och i så fall, hur underhåller man det på ett praktiskt sätt?

  Oavsett så tänkte jag nog avvakta och se hur det går med 600kg.
   
Laddar...

Dela sidan