Vilken atpl-litteratur föredrar du?

Diskussion i 'Flygutbildning' startad av Tomcaten, 26 Mars 2014.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 6 medlemmar.
 1. Tomcaten

  Tomcaten Aktiv medlem

  Dags nu för att införliva kategorin "flygutbildning" för jag kan väl ändå inte vara själv här med att fortfarande vara kvar i flygskolan?

  Men som rubriken säger så vill jag vädra ämnet litet grann om den "bästa" atpl-litteraturen. Av det som jag har kommit över så finns det bara två jämna utmanare, Oxford respektive Nordian.

  Innan jag påbörjade ATPL hörde jag om Oxford att det bara stod för mycket om samma sak så det blev en telefonkatalog. Men under ett prov så träffade jag en kille som hade gått igenom Oxford litteraturen som faktiskt prisade den högt! För han var glad för att det var sånt överskott på fakta. Det kan jag tro är faktiskt bra för då bör ens studielitteratur inte missa något och gör man som jag och sparar all litteratur för att ha bokhyllan och ta fram för att borsta av kunskapsrost så låter det som ett säkert kort.

  Nu har min skola Nordian så sjävlklart har jag betalat ett saftigt överpris till pilotfabriken(usch aldrig mera pilotfabrik, bara kvantitetstänk) men jag ska säga att jag är helnöjd med Nordian Böckerna. Det finns en rimlig logik igenom hela boken fast det inte är en tele-katalog!

  Jag kommer att hålla mig till Nordian nu när jag väl har kommit igång med den men har ni känt samma vägval som jag redan har gjort? (ska ja ha nordian eller oxford) Lite försent är det nu att se sig i backspegeln(vet många metaforer) men jag tror att Nordian kommer att leverera, vad tror ni?
   
 2. control

  control Välkänd medlem

  Jag föredrar Oxford.

  Vad man än tycker om Nordian så ska man vara medveten om att åtminståne så som de böckerna såg ut ca 2006 så var det vädligt mycket material som iofs. var intressant men som inte på något sätt förberedde dig för proven.
   
 3. joflin

  joflin Medlem

  Oxford var helt Okej avseende innehåll, i alla fall med ATPL-kursmålen innan EASA-myndighetens införande av FCL. Jag ögnade dock häromåret någon 2010-talsutgåva, med CHOCK:en att engelsmännen fortfarande ger ut läroböcker utan Index! ?

  Hur är det med förlagsnamnet förresten?, då det var något år sedan kanadensiska koncernen CAE köpte Oxford (tänker bl.a. på Arlanda-simulator-flygskolan)
   
 4. Bushpilot67

  Bushpilot67 Medlem

 5. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Jag har ingen större erfarenhet av Oxford eller Nordian men jag har vid ett flertal tillfällen använt FAA-manualerna. Mycket bra som referensmaterial måste jag säga.
   
  • Gillar Gillar x 1
 6. Bushpilot67

  Bushpilot67 Medlem

  Är FAA's Aviation Handbooks & Manuals tillräckliga att läsa på inför ett amerikanskt ATPL/CPL eller är det inte ett fullgott komplement till Jeppesen, Nordian alt. Oxford ?
   
 7. Tomcaten

  Tomcaten Aktiv medlem

  Jag tog denna fråga med mina kurskamrater och jag fick ständigt samma svar att Kurslitteraturn (nordian/oxford handlar nog mest om tycke) + ATPL online(bristols frågebank) Sedan sätter man ATPL.

  Man får såklart se hur det går...
   
 8. Staffan

  Staffan Aktiv medlem

  Jag har bara erfarenhet av Oxford. Jag läste på distans och fick då även tillgång till CBT-kurser i samtliga ämnen. Kombinationen av att läsa böckerna tillsammans med CBT funkade väldigt bra. Tyvärr tyckte inte jag böckerna täckte allt, mycket föll på plats när man sen körde CBT i samma ämne. Även när böckerna förklarade allt om hur t ex hydrauliken fungerar, gav CBT mycket mer med grafiska visualiseringar och att de beskriv på ett lite annat sätt.

  En bra kombo helt enkelt. Bara böckerna hade jag inte gillat.
   
Laddar...

Dela sidan