Flygfyren tar "gillandet" till en ny nivå

Diskussion i 'Har du sett...?' startad av Fredrik, 14 Januari 2013.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 3 medlemmar.
 1. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  I samband med införandet av den nya sociala nätverksplattformen införs nu möjligheten att "gilla" andra medlemmars inlägg. Ett syfte med att "gilla" någons inlägg kan vara att man vill uppmärksamma något som var bra eller kanske något som besvarade en frågeställning på ett bra sätt, i en diskussion.

  Genom att muspekaren förs över den nedre delen av ett inlägg dyker det upp ett antal symboler (se bild #1). Var och en av symbolerna har en speciell innebörd som visas när muspekaren förs över respektive symbol.

  [bimg=Bild #1]246[/bimg]

  I exmpelet ovan har en person gillat inlägget som postades av Flygfyren. Flygfyren får information om att någon har gillat inlägget genom ett meddelande som dyker upp under notiser (se bild #2). Ett omdöme som har givits går även att ta tillbaka genom ett klick på "ångra betyg" som återfinns på samma plats där betygssymbolerna vanligtvis är placerade.

  [bimg=Bild #2]247[/bimg]

  Ett annat ställe där man kan få information om betyg som har givits och mottagits är i medlemsprofilen. Då kan det se ut på följande sätt (se bild #3):

  [bimg=Bild #3]248[/bimg]

  Ytterligare en plats där medlemmars betygsättning presenteras är på sidan senaste aktivitet (se bild #4):

  [bimg=Bild #4]249[/bimg]

  I medlemskortet återfinns kortfattad information om en användare. Även här kan man se statistik över vilka betyg som den aktuella medlemmen har mottagit (se bild #5):

  [bimg=Bild #5]253[/bimg]
   

  Bifogade filer:

  • Gillar Gillar x 1
 2. Paby

  Paby Ny medlem

  Vad gör man om man inte ser Like/Dislike-knapparna längst ner? Jag har bara "Quote" och "Reply" som val.
   
 3. Thord

  Thord Aktiv medlem

  Du måste hovra med musen över raden längst ned. Lättas är om du pekar med muspekaren under citat och svara.
   
  • Gillar Gillar x 1
 4. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Några sådana häxkonster fungerar icke för mig. Nu råkar jag inte sakna den funktionaliteten, men tänkte att det kunde vara värt att bidra med att det kan vara något mer som skall till än bara hovrandet med muspekaren över raden.
   
  • Gillar Gillar x 1
 5. hans_p

  hans_p Moderator Flygfyren Operations

  Ska man vara medlem med ett visst antal godkända inlägg före man får börja rösta, kanske?
   
 6. Thord

  Thord Aktiv medlem

  Jag kan inte annat än hålla med att några få ord är mer värt än gilla knappen, men vissa dagar finner man inte orden och då är knappen bra (y)
   
 7. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Så är det kanske?
  Det skulle även kunna vara så att några av mina webbläsartillägg (tänker främst på Ghostery, men kanske även Adblock Plus) hindrar funktionen. Jag får återkomma när mitt konto kommit ur "prövoperioden".

  Så kan det såklart vara. Jag tror starkt på valfrihet, så bättre att alternativet finns än att det inte finns!
   
 8. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Innan man har postat fem godkända inlägg så finns det vissa restriktioner vad man kan göra. När det gäller "Likes" så finns det inga begränsningar kopplat till antal inlägg.
   
 9. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Spännande. Testade att deaktivera de plugins som borde ha kunnat påverka och laddade om sidan, men fortfarnde ingen möjlighet att gilla inlägg. Dyker liksom inte up något när man hovrar med muspekaren på anvisat ställe. Inget jag egentligen saknar som sagt, men man blir ju lite nyfiken på vad orsaken är.
   
 10. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Kan meddela att detta verkar inte stämma. Nu när jag inte längre omfattas av "prövoperioden" (har mina fem godkända inlägg) så dyker den lilla raden med tummar upp och ned, samt bock och kryss upp.
   
  • Gillar Gillar x 1
 11. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Jag kan ha sett fel när jag kollade behörighersgrupperna. Bra att det fungerar för dig nu.
   
Laddar...

Dela sidan