Hur blir vi fler flygare?

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av LeifsHobby, 28 Januari 2016.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 10 medlemmar.
  1. Adam Frisch

    Adam Frisch Aktiv medlem

    Alla har vi olika anledningar till flygandet.

    Jag själv tog PPL som 19-åring på Bromma, men lät det förfalla. Kostnaden var en anledning, men jag tyckte också att köra lokalt till Skå eller Barkarby inte var så himla utmanande eller kul. 5 år senare fick jag göra ny uppflygning för jag hade inte flugit tillräckligt. Flög lite, men rätt snabbt så hände samma sak igen. Under denna tid utan flygning hade jag väldigt lite intresse - tittade knappt upp mot himlen när jag hörde en kärra flyga förbi. 16 år senare, med mer pengar och nu boendes i England, så vaknar jag upp en dag och vill flyga igen. Märkligt hur plötsligt det kom. Återtar cert etc och idag är jag mer passionerad än nånsin. Jag har också listat ut varför jag flyger. Och det är för att jag gillar att resa och upptäcka nya flygplatser eller orter via flyg. Frihetskänslan som kommer med flyg och att äga eget flygplan. Bara tanken på att man kan hoppa in och vara i ett annat land, med helt nya upplevelser några timmar senare, är förföriskt. Det är det som gör det kul idag.
     
    • Gillar Gillar x 2
  2. BosseB

    BosseB Aktiv medlem

    Den uppfattningen hade jag också när jag började flyga för 4 år sedan, men jag tycker mig se att de nya som kommer in i klubben som skolande medlemmar i allmänhet är relativt unga. Typ 30-40 snarare än 50+.
     
    • Håller med Håller med x 1
  3. Larscho

    Larscho Moderator

    Min erfarenhet, som lärare, säger mig att de flesta som tar certifikat är under 35-40 i alla fall. Så jag tror att vi har en ganska bred målgrupp. Men familjelivet är nog det som delar, antingen så gör man det innan eller efter barnen, oavsett ålder.
     
    • Gillar Gillar x 1
  4. Airborne again

    Airborne again Välkänd medlem

    Precis!
     
    • Gillar Gillar x 1
  5. Jonas

    Jonas Moderator Flygfyren Operations

    • Gillar Gillar x 1
Laddar...

Dela sidan