Flyga till Legoland?

Diskussion i '060 Navigation' startad av Jonas, 2 Juli 2012.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 5 medlemmar.
 1. Jonas

  Jonas Moderator Flygfyren Operations

  Hej,

  Nån som flugit till Legoland, Danmark? Är det Billund Airport som gäller? Hur långt är det till Legoland därifrån. Startavgifter, parkeringavgifter mm? Övriga erfarenheter?

  Vänligen

  Jonas
   
 2. PilotDreams

  PilotDreams Medlem

 3. lh

  lh Ny medlem

  Hej,
  Jag flög till Billund sommaren 2010, just för att gå på Legoland. Jag minns inte de exakta beloppen som jag fick betala i landningsavgift eller parkering, men det var inga ovanligt höga belopp. Det tar ca 10 minuter i lugn gångfart att ta sig till Legolands huvudentré från terminalen. Vill man gå ner 'på stan' så är det också ganska nära, men det fanns inte mycket att göra där.

  Hoppas Du/ni får en trevlig vistelse! :)

  /lh.
   
 4. Jonas

  Jonas Moderator Flygfyren Operations

  Tack för era svar, det var precis vad jag behövde. Det lutar starkt åt att åka dit, bara jag lyckas roffa åt mig en maskin, helst 2 dagar. :)

  Jonas
   
 5. PilotDreams

  PilotDreams Medlem

  Jag är själv sugen på att göra en helgresa dit med familjen.

  Får planera och räkna lite på det så länge.

  /Tommy
   
 6. darnell

  darnell Medlem

 7. SE-AFB

  SE-AFB Medlem

  Jag var där (med bil) förra året. En dryg dag rekommenderas om man vill hinna med allt i lugn takt (en dag för lite, två dagar för mycket). Man kan bo över på deras egna hotell inne i parken (dyrt, men dom har prinsessrum...) eller på det hotell en liten bit bort med det mycket passande namnet Propellern...

  När jag var där byggde man om GA terminalen, men det ser ut som att man även i fortsättningen kommer kunna parkera sitt flygplan närmre än var andra parkerar bilen (speciellt högsäsong, då parkeringarna är gigantiska).

  Jag vet inte hur man betalar landning och parkeringsavgift, men antar att danskarna i all sin vanliga GA-vänlighet ordnat detta på något smidigt sätt, så att man inte behöver taxa över till norra sidan.

  Planerar göra ett återbesök i slutet av juli, PIREP uppskattas innan!
   
 8. Jonas

  Jonas Moderator Flygfyren Operations

  Återigen tack! Mycket värdefull info och kul att höra era erfarenheter även de som inte är flygrelaterade om just detta. Verkar som det blir svårt att få tag på en fullt fungerande maskin just nu men hoppas att kunna göra resan innan säsongens slut...Eller så får man ta det nästa år..

  Jonas
   
 9. SE-AFB

  SE-AFB Medlem

  OK, återkommer med egen PIREP då...

  Hit MÅSTE ni åka! Legoland itself är fantastiskt för barnfamiljer (skulle tro att ungefär 4-12 är den ideala åldern). GA terminalen är som du trodde att du bara kunde drömma om... Trevlig flygledning, klarering till GA plattan där klarerare med "spadar" tar emot och vinkar in på plats, egen liten helt nybyggd terminal där passagerarna trivs i nedervåningen (litet men nybyggt och så snyggt), du behandlas som stor flygkapten på övervåningen med högsta service; kaffe och utskrivet väder och notam. Allt med ett stort danskt smil och en liten räkning (landning och parkering en natt kostade ca 150 SEK). Närmre att promenera till Legoland än delar av bilparkeringsområdet. Titta dock inte på priset om du skulle behöva tanka, handla i Legoshoppen, eller bo över på Legohotellet...(men det är värt det ändå!).

  Fem poäng från mig!
   
Laddar...

Dela sidan