Flyga till Skavsta flygplats

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av Fredrik, 8 Oktober 2006.

 1. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Hej,

  Imorgon ser vädret ut att bli bra och då hade jag tänkt göra en kortare flygning till Skavsta flygplats tillsammans med en god vän.

  Flygningen i sig är inte speciellt komplicerad. Resan dit torde inte ta mer än 15-20 min, lite beroende på vindarna. Dock vill jag förbereda mig så bra som möjligt eftersom jag inte besökt Skavsta flygplats tidigare. Det jag undrar över är framför allt lite praktiska detaljer vid ankomsten. Var brukar man bli anvisad parkering exempelvis? Ryan Air parkerar ju alltid utanför terminalbyggnaden (Apron 2) så där torde det ju vara fullt? Hörde av en annan person att man brukar få ställa sig på Apron 4, där Kustbevakningen håller till.

  I Notam såg jag följande:
  U/S betyder ju unserviceable. Är det detsamma som att ATISen är ur funktion eller vad menas?

  Andra erfarenheter/upplysningar utöver det som man kan läsa sig till i AIP är varmt välkommet :)

  /Fredrik
   
 2. Danny

  Danny Ny medlem

  Ja, apron 4 är rätt. Du får förmodligen klarering dit. Annars är det bara att fråga. Tankanläggningen för AVGAS finns där också.

  U/S betyder att funktionen inte fungerar, ja.

  Inpasseringspunkten vid Lidsjön kan vara lite svårhittad VFR.
   
 3. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Tack för den informationen Danny!
   
 4. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Tänkte rapportera att det blev en mycket trevlig flygning från Norrköping till Nyköping förra söndagen. Jag följde Bråviken österut upp mot Oxelösund vidare mot den gamla kärnkraftsanläggningen i Studsvik. Avslutningsvis gick vi in mot Skavsta flygplats norrifrån och landade bana 26. Inne i terminalbyggnaden avnjöt vi en god lunch.

  Det var en lärorik flygning på många sätt. För det första blir orienteringen annorlunda och roligare när man inte flyger lokalt och kan terrängen utan och innan. Sedan tycker jag det är väldigt roligt och utvecklande att få öva på kommunikationen med terminalkontrollen!
   
Laddar...

Dela sidan