Misslyckad nödlandning med familj filmad

Diskussion i 'Nyhetstips' startad av Jonas, 15 Februari 2013.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 5 medlemmar.
 1. Jonas

  Jonas Moderator Flygfyren Operations

 2. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Det var ingen dålig "framåtvolt" det där. Tur att alla klarade sig. Noshjulet tog i snön medan farten var för hög? Hade inte utgången kunnat bli annorlunda med ett högre nosläge? Det kändes som att flygplanet nästan slog runt på direkten.
   
  • Gillar Gillar x 1
 3. LEE

  LEE Medlem

  Vad gjorde att 3 minuter inte räckte för att förvärmning skulle minska misstänkt förgasaris så att mer effekt kunde tas ut? Känner inte igen reglagen, men antar att alla förgasarmaskiner har möjlighet till förvärmning?
   
  • Håller med Håller med x 1
 4. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Om man tittar vad som finns utanför flygplanet så kryllar det av vägar. Det ser till och med ut som att det finns en motorväg precis till höger om flygplanet. Där hade man kanske kunnat landa då trafiken bara går åt ett håll. Man kan ställa sig frågan om fältet var det absolut bästa alternativet? Men, men. Sen är det ju alltid lätt att vara efterklok :)
   
 5. Jonas

  Jonas Moderator Flygfyren Operations

  I artikeln stod det att han var rädd för kraftledningar mm. Kan vara orsaken till valet av "landningsplats" sen kanske man inte alltid tar rätt beslut under stress heller? Angående förgasaris. Vanlig reaktion är kanske förvärming på, rik blanding i ett nödläge. Om det var så, kanske han skulle ha magrat? Har för mig att min flyglärare sagt det förut om man får förgasar-is och inget annat hjälper.

  "Även risken för förgasaris minskar med minskad mängd vätska i förgasaren."
  http://www.nsf.se/medlemmar/documents/magring.pdf
   
 6. Hylander

  Hylander Aktiv medlem

  Måste säga att han lät väldigt lugn och sansad under hela förloppet, inte alls stressad. Vem hade tänkt på att starta kameran och snacka till den? Sen är det väl lätt att man lockas av de stora fina slätta snöytorna, men med det snödjupet utan skidor kan det ju bara gå på ett sätt... Vägen verkar ha varit det bästa alternativet, om där inte var motgående trafik. Annars fin plats och fint flygväder, men synd på planet!
   
 7. Hylander

  Hylander Aktiv medlem

  Fast det var ju passageraren som filma och snacka...:oops:
   
 8. Fredrik

  Fredrik Moderator Flygfyren Operations

  Undrar hur många G de utsattes för när det tog tvärstopp?
   
 9. Jonas

  Jonas Moderator Flygfyren Operations

  Ändå lite läskigt att se och höra passagernas/kameramannens beteende. "Det här här kommer gå bra", "Jag älskar min familj", "Ska vi verkligen landa där?" Sen reaktionen från killen att det var synd att planet gick sönder och frågan till frun som bär på deras bebis efter att precis kanske varit med de värsta olyckorna deras liv... "Kommer du flyga igen" ?? - "hmm jaaaa :(" Sen mumlandet att han borde sluta filma vilket man kan förstå..... Antar att de fick en hel del att bearbeta efter detta....
   
 10. MatsSR20

  MatsSR20 Medlem

  Ryktena här är att filmen kanske är fejk.
   
 11. Jonas

  Jonas Moderator Flygfyren Operations

  Hmm. Visst videon är lite märklig, men vad är ryktena baserade på? Googlade lite men hitta inget om det?
   
 12. MatsSR20

  MatsSR20 Medlem

  NTSB just confirmed = inte fejk.

  Ser ut som om det var på riktigt.
   
Laddar...

Dela sidan