Pilot & Anorexi

Diskussion i 'Flygmedicin' startad av AnonymFlicka71, 10 Augusti 2019.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 3 medlemmar.
 1. AnonymFlicka71

  AnonymFlicka71 Ny medlem

  Hejsan!

  jag är en tjej på 15 års åldern snart 16. Jag vill bli pilot, trafikflygare. Det har vart min största dröm, och velat bli det sedan barn.

  Dock så har jag stött på ett problem. Jag blev drabbad utav Anorexia runt 13 års åldern men fick hjälp vid 14 års åldern så den blev aldrig jätte grov. I min tillfrisknad så började jag utveckla en depression vilket är ganska vanligt närman haft anorexia. Hade självskadat 1 gång men slutade direkt för att jag visste att det inte va bra. Fick ångest såklart när jag åt för anorexian, min depression var aldrig jätte grov hade inte självmordstankar mådde allmänt dåligt och var med nedstämd. Jag började gå på antidepressiva som skulle hjälpa mig med Maten och Ångesten för kroppen, de var mer för de än för min anorexi, hade atypisk anorexia. Dne hette Fluexetion typ.

  Hamnade i återfall för ätstörningen inte depressionen. Men tog emot vården och var villig för att bli frisk. Idag mår jag bra. Har slutat ta antidepressiva precis. Dka börja gymnasiet och kommer förmodligen ha gått runt 2.5 år när jag söker till medical class 1/2 kommer det bli problem, vill också tillägga att jag hade inte kontakt med psykiatrin utan en ätstörningsspecialiserad plats som tillhör BUP

  hsr stora drömmar och älskar livet.
   
 2. Larscho

  Larscho Moderator

  Det borde inte vara några problem att få ett medical om några år. Dock kan man aldrig veta, det viktiga är att du får tala med en bra flygläkare som vill hjälpa dig.

  Det kommer såklart att ställas frågor kring detta och då är det bra om du kan påvisa att du inte fallit tillbaka och när du senast fick behandling/medicinering. Vi har andra på forumet som haft problem men där jag tror att det har ordnat sig.

  Tyvärr skiljer det lite mellan olika flygläkare och det är svårt att säga vilka som är bra eller mindre bra men jag tror att det kommer gå bra för dig. Fortsätt på den väg du är inne på, det är kul med flygning.

  Om du inte gjort en provlektion så gör det på din närmaste flygklubb.
   
 3. AnonymFlicka71

  AnonymFlicka71 Ny medlem

  Hoppas verkligen inte det blir något problem har ändå kämpat väldigt mycket. Men vi får se hur det blir om några år efter jag tagit studenten
   
 4. FarewellFire

  FarewellFire Aktiv medlem

  Först och främst - så fruktansvärt modigt att våga ställa frågan för det är säkerligen en hel del som aldrig vågat göra ens det! Redan där har du kommit en bra bit på vägen mot att bli pilot, att vara ärlig med dina egenskaper och din historia. Livet handlar om personlig utveckling och ingen är samma människa om tio år, alla förändras. Du ska vara ärlig när du väl ansöker om medical, det visar som sagt att du är medveten om problematiken men är mogen nog att ta upp det trots eventuell negativa följder.

  Som kloka @Larscho nämnde ovan - börja med att ta ett par lektioner eller sök upp en lokal flygklubb när de har "prova-på-dagar". Jag närde själv en dröm om att bli trafikflygare men valde först att ta ett PPL - för att jag själv skulle känna på om det var något jag i verkligheten skulle tycka om. För det är ju alltid skillnad på praktik och teori.

  Och viktigast av allt - fortsätt drömma och kämpa mot dina uppsatta mål! Allt löser sig.
   
Laddar...

Dela sidan