Visa bättre "groundmanship"!!!

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av Adam, 19 Augusti 2008.

 1. Adam

  Adam Aktiv medlem

  Senast idag blev jag vittne till att en pilot blev bryskt tillrättavisad av en medflygare, för någon förseelse mot lokala trafikregler. Det är mycket möjligt att det var välförtjänt, men jag kan inte låta bli att reagera. Måste man vara otrevlig mot andra piloter?

  Det finns inte många av oss privatflygare idag, och stigande bränslepriser, administrativa avgifter och nedlagda fält gör att det blir allt svårare att närma sig flyghobbyn. Så låt oss gemensamt anstränga oss för att inte skrämma bort ännu fler privatflygare! Tillrättavisa gärna, men gör det på rätt sätt: var vänlig, upplys sakligt om vad som blev fel och skäll inte. Vi är en liten grupp och vi behöver all sammanhållning vi kan få. Det är dags att börja visa "groundmanship"! Var vänlig, dela med dig av kunskaper och ha tålamod med oerfarna kamrater Det är bara på det sättet vi kan hålla liv i hobbyn!

  För att avsluta i positiv anda, så lyfter jag fram ett gott exempel: för några år sedan landade jag på ren rutin i högervarv på Saabfältet, trots att jag borde gjort ett vänstervarv då tornet var stängt. Jourhavande på klubben förklarade då vänligt att vänstervarv gällde vid stängd ATS, att han inte ville komma med pekpinnar men jag skulle tänka på det i fortsättningen. En välmenande tillsägelse utan kritik och med förståelse för att det kan bli fel. Det var en flygare som hade "groundmanship"! Kan DU visa samma goda attityd mot dina medflygare?
   
 2. Sillkalven

  Sillkalven Ny medlem

  När du skriver så tycker jag att det är lite underligt att vissa människor kan hysa så mycket aggressioner mot sina medflygare. Tycker det låter väldigt dåligt det, då det är ju som du säger att vi är en liten privilegad grupp människor som håller på med ingen vanlig grej, och om det ska fungera så måste alla vara delaktiga och schyssta såklart. Under min flygutbildning har jag aldrig fått nåra arga synpunkter, bara folk som försöker förklara på ett bra sätt hur jag t.ex skulle dra planet på marken och andra lite mindre bra saker som man gjort, men men, det är ju meningen att man ska lära sig!
   
 3. McFire

  McFire Ny medlem

  Har faktiskt heller inte stött på några otrevliga attityder från andra flygare. Tycker inte det finns någon mening med att ha en otrevlig ton om man tillrättavisar någon. En vänlig upplysning för fram budskapet minst lika bra.
  På golfbanan var det annorlunda. Var ganska ny på klubben när en surgubbe stod och skrek i säkert en hel minut för att jag hade lagt tillbaka en kratta fel i bunkern på åttans hål.
   
 4. allan.emren

  allan.emren Medlem

  Jovisst, jag har stött på båda attityderna. Fick en gång an utskällning efter noter av en flyginstruktör som tyckte att jag taxade för nära deras plan. Vid ett annat tillfälle gjorde jag något som var betydligt dummare: blåste på några segelflygplan när jag gjorde motortest. Fick ett vänligt men allvarligt påpekande om hur olämpligt det var.

  Gissa vilken av de här två som tog skruv?

  Håller för övrigt med fullständigt om att vi skall hålla ihop och hjälpa varandra på allt sätt.

  Hälsningar/Allan
   
Laddar...

Dela sidan