"Flygfilmer"

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av Jonas, 6 September 2008.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 3 medlemmar.
 1. Jonas

  Jonas Moderator Flygfyren Operations

  PS. Glömde säga att American Made går på bio nu om ni missat det ;)

  Antar att du @Adam Frisch är bekant med flygmaskinerna :)
   
 2. Adam Frisch

  Adam Frisch Aktiv medlem

  Inte bara det, Jonas, här är en kul anekdot: dom köpte bägge 600 modellarena som är med i filmen från Don Smith i Alabama, som lärde mig flyga Aerostar och som jag känner väl. Faktum är att när jag droppade av min 601P hos honom för försäljning, så taxade han in i en av dom 600:or som senare användes i filmen (och tragiskt nog också havererade och dödade två stuntpiloter från densamma). Jag har video av den kärran när den taxar. Ingen kan mer om Aerostars än Don (han har 18000t på bara Aerostars och började på fabriken som byggde dom).

  När jag kom in på hans kontor så såg jag ett manus ligga på bordet med titeln "Mena" (det var arbetsnamnet och den bytte senare namn till nuvarande). Inte så ofta man ser filmmanus hos en flygmekaniker och instruktör i en håla i Alabama, så jag pushade honom för ett svar. Jag fick svära att inte säga nåt, men så kom det äntligen fram: Don hade veckan innan lärt Tom Cruise flyga Aerostar eftersom produktionen köpt två för att ha med i hans nya film! Han tillade att han var väldigt imponerad över honom som pilot. Sa att han var en "natural pilot".
   
 3. Jonas

  Jonas Moderator Flygfyren Operations

  Haha vad kul :) Ja scenerna var grymt välgjorda med riktigt bra reklam för Aerostar :) Måste erkänna att man blev lite småkär i den maskinen :)
   
Laddar...
Liknande trådar
 1. bobie81
  Svar:
  3
  Visningar:
  1,111

Dela sidan