Loggbok online

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av AndiK, 17 Juli 2014.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 9 medlemmar.
 1. AndiK

  AndiK Medlem

  Finns det någon som använder en online-loggbok här?

  Jag är ute efter att mer noggrant följa upp och dokumentera mina flygningar. Jag tar mycket kort och vill ibland minnas mer om en flygning än vad 'remark'-raden i loggboken tillåter.

  Har hört talas om alternativ som http://www.myflightbook.com/ - som tillåter just fotoalbum osv, men att starta en loggbok online och pytsa in bilder, flygningar, kommentarer osv är ju ingenting man gärna gör om så jag kör gärna med 'rätt' tjänst till att börja med.

  Har någon efterenhet av liknande onlinetjänster för flygdokumentation? Någon som kan rekommendera en speciell sida?

  Tack på förhand

  Andi K
   
 2. Larscho

  Larscho Moderator

  Jag kör på www.myWeblog.se, har gjort det i flera år och är mycket nöjd. Man kan inte lägga in bilder på det sättet du verkar önska men som loggbokskomplement är det riktigt bra. Går att få fram kartor på rutterna och mycket bra statistik.
   
  • Gillar Gillar x 1
 3. AndiK

  AndiK Medlem

  Jag har faktiskt inte ens reflekterat över det - klubben använder Myweblog för bokning av flygplan, betalning osv men jag har aldrig reflekterat över namnet på tjänsten, som ju säger vad det är ;)

  Lite tråkigt att det inte går att bygga mer blogg/berättelselika blogginlägg med album osv men jag ska klart kolla in det, jag har ju redan ett konto. Tack för tipset!
   
 4. Larscho

  Larscho Moderator

  Ditt medlemskonto på flygklubben är, såvitt jag vet, inte samma som den personliga loggboken. Man kan alltså inte logga sin flygtid på den användare man får genom sin FK, testa gärna ändå! Annars kan man betala 140 kr så får man ett eget konto.
  Jag är mycket nöjd som sagt!
   
 5. Mikael Olsson

  Mikael Olsson Ny medlem

  Har det hänt något mer på denna front sedan 2014?
  Tacksam för tips.
  Micke
   
 6. Dimme

  Dimme Aktiv medlem

  • Gillar Gillar x 1
 7. joma

  joma Medlem

  Flylogio var en trevlig sida!
   
 8. charliebrown

  charliebrown Ny medlem

  Bra tips. Den måste jag kika närmare på!
   
 9. Stefan G

  Stefan G Ny medlem

  Jag har använt flylogio ett tag och den känns bra, modern och trevlig, både i webbversion och app.
   
 10. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Flylogio här med.
  Enda jag inte riktigt gillat med den är att jag inte hittat något sätt att logga tid för UL utan att få den med i totaler för "vanligt" flyg. Nu har det inte varit någon större grej eftersom jag inte flugit UL så mycket, men skulle kunna vara ett problem för någon.
   
 11. FarewellFire

  FarewellFire Aktiv medlem

  Jag körde MyFlightBook från början men tyckte aldrig att det kändes helt legitimt. När jag började jobba kommersiellt kändes det allt mer lockande med en "riktig" digital loggbok eftersom man måste knattra in flygningar hela tiden. De flesta kollegor kör MCC Pilot Log eller Log Ten. Den senare kör en prenumerationsmodell medans den förstnämnda inte gör det. Jag valde MCC och slog till på deras värstingutgåva på en gång - detta för att man för mellanskillnaden (300 kronor) kan spara digitala signaturer vid PC:s etc. Och totaltpriset på drygt 600 kronor for life gör ju att det inte är för blodigt trots allt. Lyckades nästan smärtfritt att importera min gamla MFB-logg.

  Kan varmt rekommendera MCC, inte minst för att det finns en utmärkt gratisutgåva man kan värma upp med om man är sugen på att testa.
   
  • Gillar Gillar x 1
 12. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Misstänker att den siktar just på yrkespiloter primärt. Hur fungerar det för privatflygande? Kan man logga rader för olika typer (t.ex. UL som jag nämnde var en brist med flylogio)? Känner den till "småplan" också? Små flygfält?
   
 13. FarewellFire

  FarewellFire Aktiv medlem

  Sorry för sent svar. Du har rätt - den är nog lite mer inriktad på yrkespiloter MEN det beror också på vad man är ute efter. Jag ser den mer som ett alternativ till en pappersloggbok och i det hänseendet är det bara en mer smidig variant. Behöver jag visa min loggbok för någon kan jag enkelt skriva ut i vilket format som helst (FAA-standard, EASA-standard. etc), komplett med signaturer som fångas på en padda eller mobil. Så den "känner igen" småplan och mindre flygfält på samma sätt som din papperslogg gör det. =)

  Jag körde som sagt myflightbook förr men den gillade jag aldrig riktigt. Kändes som att den var byggd för FAA-piloter men den är å andra sidan något helt annat. Jag tipsar om att testa MCC - det är gratis!
   
  • Gillar Gillar x 1
Laddar...

Dela sidan