Skarva igenom ett luftrum

Diskussion i '060 Navigation' startad av JWetter, 18 Juni 2018.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 1 medlem.
 1. JWetter

  JWetter Ny medlem

  Hej,

  Ursäkta en banal fråga, men jag sitter och planerar sommarens flygningar. Vid ett tillfälle så korsar min planerade rutt ena hörnet på Stockholm TMA. Hur brukar ni göra i liknande fall? Lägger ni om rutten för att slippa checka in på en frekvens för att sedan checka ut igen 3 min senare (Om man nu inte får klart att passera och lämna frekvensen direkt)?

  Jag vet att flygledningen är där för oss, men det är inte utan att jag känner mig lite omständlig om jag väljer rutten genom TMA:t.
   
 2. Merf

  Merf Aktiv medlem

  Är det en liten ändring hade jag nog planerat runt, och då inte som en liten avkrok precis innan utan från start av det benet sikta lite åt sidan så jag går utanför. Inbillar mig att jag gör livet enklare för trafikledningen och andra om jag flyger så förutsägbart som möjligt. Om Stockholm TMA brukar vara väldigt upptaget kan det ju även vara så att du vill planera för extra tid ändå ifall du inte får klarering igenom, måste vänta el. dyl.
   
  • Gillar Gillar x 1
  • Håller med Håller med x 1
 3. JWetter

  JWetter Ny medlem

  Tack för input!
  Det är lite så jag tänker också. Jag vill inte ta upp en massa radiotid i onödan om jag lika gärna kan flyga några minuter längre.
  I det här fallet är det verkligen i yttre kanten, så en omväg skulle bara resultera i någon minut längre flygtid - inget att bråka om. :)
   
Laddar...

Dela sidan