Tips på "in ear" headset önskas

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av Thord, 18 Oktober 2017.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 7 medlemmar.
 1. Thord

  Thord Aktiv medlem

  Hej alla, jag har nu börjat fundera lite över att införskaffa ett eget headset och jag försöker hitta information om "in ear" headset. Är det någon här som har erfarenhet från den typen av headset?
  Den största anledningen till att jag tittar på det är att progressiva glasögon inte fungerar för mig och jag behöver ibland skifta glasögon och då är kåporna rätt mycket i vägen. Vad är lämpligt sökord om jag ska Googla på detta?
   
 2. control

  control Välkänd medlem

 3. speedbird

  speedbird Medlem

  Jag kör clarityAloft och gillar dessa skarpt!
   
 4. frerut

  frerut Ny medlem

  Jag har ett par Quiet Technologies Halo sedan några år tillbaka. Grymt nöjd med dem när de väl sitter på plats, kan vara lite bökigt att få till öronpropparna med rätt passform. För kärror som inte är så bullriga (t ex Rotaxförsedda flygplan) har det funkat bra med silikonpluggarna som liknar en gran. De är betydligt enklare att få på plats ordentligt. Vintertid tyckte jag inte de vanliga gula propparna funkade bra, de behövde ha en del värme för att expandera och ge en bra dämpning. Går dock att ta på sig dem inomhus innan flygning om man så vill.
  Nu har jag dock gått över på vanliga ANR-headset då det mest blir kortare flygturer för mig. Jag tyckte det tog lite för lång tid att få dem på plats inför varje flygning, och t ex vid segelflygbogsering så blev det ett problem. Dämpningsmässigt så är de i mitt tycke helt i klass med de bästa ANR-headseten, jag har testat både Bose A20 och Lightspeed Zulu PFX. Väldigt bekväma när de väl sitter på plats, och sommartid slipper man få det hett om öronen som är risken med ett vanligt headset!
  Jag har tänkt sälja mitt headset till ett bra pris om du är intresserad, har sett att Halo drabbats av återkommande långa leveranstider.
   
 5. Thord

  Thord Aktiv medlem

  Du skriver att de är bra för kärror som inte är så bullriga och jag misstänker att PA28 inte räknas till de mindre bullriga planen. Och det har väl varit en av de stora frågorna om in ear klarar av att minska bullret i en gammal PA28 eller om det är endast kåpor som kan göra det. Jag vet att flera i klubben tycker att Bose är riktigt bra.
   
 6. frerut

  frerut Ny medlem

  Kör man med de vanliga gula pluggarna så är de definitivt lika tysta som ett vanligt headset även i en PA-28, om inte ännu tystare pga att man slipper läckande kåpor av ett par glasögon. Jag gillade bullerdämpningen men de kräver lite omsorg för att få att sitta bra.
  Har konstaterat att Lightspeed är väldigt känsliga för rätt passform, Bose inte lika mycket.

  Bifogar en bild på mitt headset där skillnaden mellan de olika öronpropparna framgår, följer med tre olika typer i den lilla ziplockpåsen.
   

  Bifogade filer:

  Senast redigerad: 22 Oktober 2017
 7. Per D

  Per D Medlem

  Ah, intressant idé med in-ear. Det skulle man ju kunna testa. Jag har några olika varianter på In-ear för scenbruk som man skulle kunna nytta med riktigt bra ljudseparation, men har inte riktigt häng på lämplig mikrofon.

  Är det någon som har tips på någon separat mikrofonlösning som skulle kunna funka för flygbruk?

  Jag antar att det finns några tekniska specifikationer kring impedans etc. som måste uppfyllas...
   
 8. C42

  C42 Medlem

  • Gillar Gillar x 1
 9. lex

  lex Ny medlem

  Jag är också sugen på att skaffa ett par In-Ear hedset men undrar lite hur hållbara de är?

  tex Clarity Aloft® Aviation Headset, de där sladdarna till öronpluggarna ser så tunna och ömtåliga ut...
   
 10. FarewellFire

  FarewellFire Aktiv medlem

  Min gamla lärare i staterna körde med Claritys in-ear och vi flög bara C172, C150 och PA28. Han var mycket nöjd så det bör funka för din del Thord!
   
Laddar...

Dela sidan