Märker ni av pandemin?

Diskussion i 'Café Flygfyren' startad av Bek, 11 April 2020.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 3 medlemmar.
 1. Bek

  Bek Ny medlem

  Har ni som är aktiva märkt av några restriktioner eller ändrat intresse i samband med viruset? Svårt att få landningstillstånd i Sverige eller utomlands? Bättre utrymme i luften eller tillgång till flygfält med färre passagerarflyg?
  Någon som fått hämta någon som är fast någonstans pga inställda resor?

  Jag har fortfarande inte kommit till skott att börja skaffa mig eget certifikat. Fått skjuta upp pga diverse omständigheter.
   
 2. Airborne again

  Airborne again Välkänd medlem

  Det finns inga som helst restriktioner på flyg i Sverige. Däremot är det mesta trafikflyget inställt så det är nästan tomt i luften. Ibland så man undrar om radion gått sönder. Lätt allmänflyg kör på ungefär som vanligt. På min klubb skolar vi väldigt mycket just nu eftersom flera av lärarna är permitterade trafikflygare.

  "Landningstillstånd" i den bemärkelse som jag tror att du lägger i ordet -- dvs förhandtillstånd -- är någonting som de flesta flygplatser inte kräver och när det krävs så beror det på kapacitet, bullerrestriktioner, säkerhetsfrågor och liknande saker som knappast påverkas av epidemin.
   
 3. Staffan

  Staffan Aktiv medlem

  I och med det minskade reguljärflyget har många flygplatser anpassat sina öppettider efter det vilket innebär sämre service och tillgänglighet.
   
 4. Bek

  Bek Ny medlem

  Läste på forumet att Italien och Norge stängt luftrummet för privatflyg(?). Är det några fler länder som gjort det? Verkar inte som man kan flyga iväg utomlands som man vill även om man har eget plan.
   
 5. Staffan

  Staffan Aktiv medlem

  Nja, vad det gäller Norge är det väl 'bara' VFR och skolflyg (kanske inte är bara iofs...) man förbjudit för att spara på ATC-kapacitet. Men problemet som svensk är nog snarare att gränsen är stängd, du får inte komma in i landet (dvs när du landar). Finns säkert undantag från det, men i princip är det stängt vad jag vet.

  Italien vet jag inget om. Men huvudbudskapet från alla myndigheter är väl ganska tydligt, stanna hemma och res inte överhuvudtaget.
   
Laddar...

Dela sidan