Hjälp i flygnavigeringsappdjungeln

Diskussion i '060 Navigation' startad av Guru, 13 Juli 2017.

Bevakare:
Den här tråden bevakas av 27 medlemmar.
 1. Larscho

  Larscho Moderator

  Jag tycker kartgrafiken i TMA-appen känns jäkligt tafflig om jag ska vara ärlig. Om det är som du säger att man inte kan köra Track UP så är ju det mycket märkligt, har nog inte hört om någon navigationsapp som inte har den funktionen...
   
 2. joma

  joma Medlem

  Det verkar som att GarminPilot kommer att få samma lösning som FF när det gäller Jeppesen-lösningen dvs 2 iPad och en iPhone. Fick ett lite kryptiskt svar från Jeppesen. De tyckte jag skulle vänta lite och köpa Jeppesenkartorna...
   
 3. Airborne again

  Airborne again Välkänd medlem

  Eftersom det är rasterkartor så är ju texterna en del av själva kartan och roterar alltså med kartan....
   
  • Gillar Gillar x 1
 4. Larscho

  Larscho Moderator

  Ja, det är ju klart. Ojojoj, det hade kanske gått för 15 år sedan men nu borde man ha kommit längre än så.
   
  • Håller med Håller med x 1
 5. Thord

  Thord Aktiv medlem

  Jag har försökt följa den här tråden, men den börjar bli rätt invecklad och det börjar bli lite svårt att förstå alla olika appar som finns eller om det bara är olika förkortningar som används. Mycket plus och minus finns det på alla appar har jag kunnat konstatera. Är det någon som känner sig manad att göra en sammanställning över det som sagts. Jag har inte sett en enda app i verkligheten så jag känner inte mig lämpad för att göra det. Men jag tror det skulle underlätta för oss nykomlingar i flygvärlden.
   
  • Gillar Gillar x 1
 6. Airborne again

  Airborne again Välkänd medlem

  Det finns rätt många. I alla fall Skydemon (SD), Garmin Pilot (GP), Foreflight (FF) och AirNav Pro (ANP). SD och ANP är hyfsat stabila med bara mindre förbättringar i nya versioner, medan GP och FF är i snabb utveckling -- speciellt när det gäller VFR i Europa -- för dem är det lite av ett rörligt mål att göra en sammanställning.
   
 7. Fredan

  Fredan Medlem

  Flyger man mest inom samma område tycker jag AirNav Pro är bäst då det är en relativt billig engångskostnad (även om löpande prenumerationskostnader börjat smyga sig in även här.)

  Sky Deamon mfl verkar passa bättre om man flyger mycket och till många nya ställen.

  Personligen försöker jag inte förlita mig allt för mycket på appar utan använder primärt papperskarta och ordentlig briefing. Är frustrerande när man strax efter start får en klarering mot en utpasseringspunkt och så har appen slutat fungera och man inser att man har ingen egentlig aning om var man ska för att man hängt upp för mycket av sin mentala förberedelse på det lila strecket. Och naturligtvis börjar man försöka felsöka tekniken istället för att slänga paddan i baksätet och plocka fram papperskartan.

  Flyger man relativt sällan (som många privatflygare gör) tycker jag man ska ta alla möjligheter att låta hjärnan jobba så man inte glömmer bort "gradskivan i huvudet", hur man räknar vikt och balans och bränsleplan manuellt osv...
   
  • Gillar Gillar x 6
 8. andreasvibo

  andreasvibo Aktiv medlem

  Vad anser ni då om EasyVFR, efterföljaren till PocketFMS?
   
 9. joma

  joma Medlem

  Ställde frågan till Garmin om de jobbar på att erbjuda samma lösning som Foreflight när det gäller Jeppesenkartor.

  Fick följande svar:
  We are working with Jeppesen to provide the same deal for our customers, that is correct. I am not able to give you an exact date for when this will be available just yet but it should be within the next few weeks.
   
 10. Bigsweede

  Bigsweede Ny medlem

  Svenska Flygfält i Air Nav Pro ? Köper man den via Pilotshop?
  Jag har TMA-Sweden köpt och installerad, men hittar inte SFF ?
   
 11. joma

  joma Medlem

  • Gillar Gillar x 2
 12. andreasvibo

  andreasvibo Aktiv medlem

 13. hans_p

  hans_p Moderator Flygfyren Operations

  Garmin Pilot var det någon som sa skulle vara en vass produkt. Helt oprövad för mig.
   
 14. jimmyekdahl

  jimmyekdahl Medlem

  Nu har ju Foreflight för Europa inte funnits så länge, men är det nån som provat det och jämfört med SkyDemon, för VFR-flygare?
   
  • Gillar Gillar x 1
 15. Bushpilot67

  Bushpilot67 Medlem

  6FDF8814-6795-4B78-A8E9-A182F017BC1E.png 086D4850-3284-42FC-AFFB-C2E0234A5825.png B53020E9-7EFA-4EB8-B100-5D8D0F3BACD6.png 862996D7-251F-42FE-A786-B771F0B7CEB2.png 634AD20D-0CD4-4C87-864E-6E054CA89BC3.png 8F667FB9-25A5-43BE-BF26-735EA49AC98A.png

  Jag har ForeFlight nu men jag har inte hunnit testat det ännu. ForeFlight släppte alldeles nyligen Sverige ver. Jag har tidigare haft Air Nav Pro både privat och inom FFK som jag var hyfsat nöjd med men ForeFlight verkar helt klart mer genuint.

  Har nu Basic ver. Men kommer utöka till Pro ver.

  Har tidigare testat Skydemon med flera som demo ver.

  Jag tar gärna mot mer tips och info om ForeFlight.
   
 16. Bushpilot67

  Bushpilot67 Medlem


  Helt sant, men samtligt är det roligt, intressant och självutvecklande att följa med i teknikutvecklingen som givetvis är till fördel när den fungerar.
   
  Senast redigerad: 1 Januari 2019
 17. Bushpilot67

  Bushpilot67 Medlem

  • Gillar Gillar x 1
 18. Bushpilot67

  Bushpilot67 Medlem

  Bifogade filer:

 19. Fix

  Fix Ny medlem

  Är det någon som har Garmin Pilot?
  Sitter och utvärderar ForeFlight och Garmin Pilot.

  Gillar egentligen Garmin Pilot bäst, om det inte var för att man inte ser Frekvenserna direkt på Kartan.
  Inte heller om man väljer luftrum. Intressant är att det fungerar på Tysklands kartan (Om man väljer luftrum via hjulet)

  Någon som har koll på om det går att se frekvenserna?

  Annars blir ForeFlight som visar det tydligt.
   
 20. Jonas

  Jonas Moderator Flygfyren Operations

  6F0759B5-ADC2-448A-B7B0-C7717E0A320A.jpeg Har kört ForeFlight ProVersionen med Jeppesen Northern Europe sedan i somras (fanns inte så många AIP plates än då). Körde Garmin Pilot med innan (IFR med Georef plates). Jag gillade GP men ville testa FF ett år. Spontant tycker jag att menyerna är bättre i GP då de är bättre anpassade för cockpit. Annars så funkar FF bra. Men skulle kunna gå tillbaka igen. Får se...

  Har inte tänkt på att de visat frekvenser på kartorna i FF (flyger mest IFR så man får dessa serverade). Vilket kartlager tänker du på?
   
  Senast redigerad: 4 Januari 2019
  • Gillar Gillar x 1
Laddar...

Dela sidan